Saft kolja recept

Kolja med lime och tomat

Kolja med lime och tomat

Tillsätt vatten, vin, buljong och saften från halva. 600 g koljafilé. 600 g koljafilé. Köttfri måndag, fisk på tisdag, soppa på torsdag
Kolja i ugn

Kolja i ugn

saft och rivet skal av ½ citron. Kolja eller någon annan vitfisk passar bra ihop med spenat, purjolök, lite majonnäs, lagrad ost och grädde
Stekt kolja med sardellmajonnäs och marinerad zucchinipasta

Stekt kolja med sardellmajonnäs och marinerad zucchinipasta

Blanda med olivolja och citronsaft. Stekt koljafilé med sardellmajonnäs och marinerad zucchinipasta, 2 pers. Ca 300 g koljafilé, 2 portionsbitar. Saften från 1/2 citron. Ca 300 g koljafilé,. Saften från 1/2 citron 1/2 dl olivolja

Frasig kolja med ärtpestorisoni

Mixa ihop ärtor, myntablad, citronsaft, olja, salt, peppar och ost i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer
Höstens första kolja

Höstens första kolja

När de mjuknat och fått färg, häller du över citronsaft och tillsätter så mycket kapris som du själv vill
Fisk med curry och apelsin

Fisk med curry och apelsin

det finrivna skalet + ca ¾ dl pressad saft. filé av kolja, torsk eller sej. 1. Skär bort alla småben på fisken och skär den i mindre bitar
Fish and chips

Fish and chips

Finhacka dillen och blanda den med öl och limesaft i en bunke. 600 g vit fiskfilé skuren i bitar (ca 12 bitar) av t ex torsk eller kolja. 2 lime - pressad saft. 600 g vit fiskfilé skuren i bitar (ca 12 bitar) av t ex torsk eller kolja. 2 lime - pressad saft
Brasiliansk fiskgryta med kokosmjölk

Brasiliansk fiskgryta med kokosmjölk

Salta, peppra och pressa över saften från en lime. 800 g kolja (eller torsk). 800 g kolja. Vit fisk är ju väldigt gott som den är med bara salt och peppar men att lägga den i en smakrik gryta som jag gjorde igår blir också väldigt gott
Fisk med frasigt täcke

Fisk med frasigt täcke

550 g fisk torsk, kolja, sej 1 tsk salt 2. 5 msk citron pressad saft 1 st vitlöksklyfta pressad 1 bitar hårdost ca 50 g 2 skiva formbröd vitt 1 st persilja knippa 1 tsk dragon 50 g matfett rumstempererat 3
Glutenfri ”krispfisk” med kapris- och äppelsås

Glutenfri ”krispfisk” med kapris- och äppelsås

Blanda crème fraiche, dijonsenap, salt och citronsaften. ca 600 g MSC-märkt filé av färsk torsk eller kolja. 1-1 1/2 msk färskpressad saft av ekologisk citron. Relaterade ca 600 g MSC-märkt filé av färsk torsk eller kolja. 1-1 1/2 msk färskpressad saft av ekologisk citron
Scampi thai curry special

Scampi thai curry special

Det går även bra att göra den på någon fisk såsom lax, torsk, sej, vitling, kolja, kummel. saften från 1 lime