1. Hacka lök och vitlök och stek glansigt i en stor stekpanna.
2. Hacka fiskblocket i småbitar och stek en stund med löken.
3. Häll över saffran och blanda väl.
4. Lägg i blomkål och spenat och låt dem värmas lite.
5. Häll i creme fraiche och späd ev med mer vätska.
6. När grytan är varm smakas den av med mycket citronpeppar och serveras sedan med rus eller potatis
Hoppas ni gillar saffranstorsken, här är receptet (på en höft i alla fall). Den här goda torsken har det bjudits på idag, det doftade saffran i hela köket
Till middag blev det Saffranstorsk, receptet kommer från Coop men jag delar med mig här. Tiril är fortfarande snuvig, men ingen feber eller så, vet inte om det vänt än
4 styckfrysta torskbitar (tinade2 b creme fraiche saffran och tomat1-2 dl matgräddesalt2-3 msk dill ca 2 dl räkor ( jag hade frusna färdigskalade som jag tinat)Koka upp creme fraiche och grädde
En del har lite svårt för saffran. Min gamla pappa sa alltid att han inte tyckte om saffran men när jag bjöd honom på denna fiskrätten så åt han med god aptit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.