Saffransäppelkaka recept

Adventsfika med Mitt Gävle

Adventsfika med Mitt Gävle

Jag bjöd på en socker och glutenfri saffransäppelkaka med kanelgrädde, Juliga ädelostbollar och kaffe, smaksatt med pepparkakskryddor, kardemumma och en klick vispgrädde

Saffransäppelkaka

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång bakform, ca 1½ liter. Stöt saffranet med litet av sockret. Rör saffran, socker och smör smidigt

Saffransäppelkaka

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, ca 24 centimeter i diameter. Rör ihop socker och ägg i en bunke

Saffransäppelkaka

1.  Rör ihop socker, ägg, saffran, vetemjöl och bakpulver. 2.  Tillsätt 100 g smör och finfördela det i mjölblandningen till en grynig massa

Saffransäppelkaka

blandat med bakpulver och häll smeten i formen

Saffransäppelkaka

Rör ihop socker, ägg, saffran, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt 100 g smör och finfördela det i mjölblandningen till en grynig massa