Blanda gärna saffran med en matsked vodka eller liknande för att få ut så mycket smak som möjligt. Du kanske också gillarSaffransbullar med vit choklad och smörfyllning
1 g saffran som fått dra i konjak eller vodka. Fördeg500 g mjölk, rumstempererad (5 dl) 500 g vetemjöl special (ca 8 dl) 40 g jäst 200 g strösocker (drygt 2 dl) 1 g saffran som fått dra i konjak eller vodka
Smält smöret, tillsätt saffran, mjölk, socker och ägg. 30 st2 kuvert saffran + ½ tsk salt1 msk rom eller vodka175 gr smör6 dl mjölk2 dl socker1 ägg + 1 ägg till pensling50 gr jästca 20 dl vetemjöl1 dl russin, att garnera medStöt saffranet med ½ tsk salt. 2 kuvert saffran. 1 msk rom eller vodka
Ingredienser saffransgravad lax. Droppa över vodkan. Stöt vitpepparkornen tillsammans med saltet, sockret och saffranen i en mortel, fördela över laxen
Saffransgravad lax. Droppa över vodkan. Ingredienser saffransgravad lax. Stöt vitpepparkornen tillsammans med saltet, sockret och saffranen i en mortel, fördela över laxen
Han tipsar om att man gärna kan lägga saffranet i konjak eller vodka en månad innan man bakar med det för att verkligen få ut så mycket smak som möjligt från saffranet
Ett bra substitut när man är som mest sugen är att göra den här ljuvliga saffranspannkakan, den påminner ganska mycket om ostkaka, men är löjligt enkel att göra
Genom att låta saffranet dra i lite sprit får bullarna gulare färg och mer saffranssmak. Kardemumma tycker jag är gott tillsammans med saffran, men gillar man inte det går det att utesluta
Saffransbullar är himmelriket. Dessa saffransbullar är verkligen de godaste jag har smakat. Hur som, när ni gör dessa saffransbullar så gör ni ungefär på samma sätt som med kanelbullar
Den andra var en saffransgravad lax efter recept från Monica Ahlberg. Droppa över vodkan. Stöt vitpepparkornen tillsammans med saltet, sockret och saffranen i en mortel, fördela över laxen
Jag brukar låta saffranet ligga och dra med någon matsked vodka en stund. -) och först ut är saffransskorpor, ville testa något nytt så det blev skorpor med smak av apelsin och choklad, goda blev det, men jag föredrar nog saffransskorpor som de är, nu tog apelsinen och chokladen över och gjorde att de inte smakade så mycket saffran men himla goda ändå
Vi börjar närma oss slutet på min julkalender, men jag kan ju inte låta bli att nämna ett av mina favoritrecept när det kommer till saffran, den gotländska saffranspannkakan