Saffran muscovadosocker recept

Sticky buns med saffran

Sticky buns med saffran

Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. 11 pkt saffran à 0,5 g. 11½ dl ljust muscovadosocker. 1Antal portioner 1 plåt 2 plåtar 4 plåtar 6 plåtar 8 plåtar Välj Saffransdeg. ½ pkt jäst 50 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat 2½ dl Arla® mjölk ½ burkar Arla Köket Kesella® kvarg 1 pkt saffran à 0,5 g 1½ dl ljust muscovadosocker ½ tsk salt 8½ dl vetemjöl, spara lite till utbakning 1 ägg Fyllning 200 g mandelmassa 150 g Arla® Svenskt Smör ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Till pensling
Ris à la Malta – Mannerström

Ris à la Malta – Mannerström

Sött vitt vin med intensitet och fräschör, drag av torkade aprikoser, honung och saffran. Frukostens överblivna julgröt kan också bli en annorlunda ris à la Malta med ljust eller mörkt muscovadosocker och hallonsås
Lussekatter med mandelmassa

Lussekatter med mandelmassa

Mortla saffran, muscovadosocker och vaniljsocker med whiskyn och häll ner i fördegen. 1 g Saffran. 1 msk Muscovadosocker
Saffranskladdkaka

Saffranskladdkaka

Idag är det första advent så varför inte fortsätta med saffran och dagen till ära dela ett recept på min utsökta saffanskladdkaka, som både är otroligt god och supersnabb att göra
Saffransbrûlée med färska fikon

Saffransbrûlée med färska fikon

Tillsätt stött saffran, grädde, mjölk, 1/4 dl av sockret och vaniljstången. 5 g saffran. 5 dl ljust muscovadosocker
Mjölk- och äggfria lussekisar

Mjölk- och äggfria lussekisar

För att få ut maximal smak från saffranet låter jag det dra i en blandning av alkohol (denna gång calvados) och socker
Spröda saffransskorpor

Spröda saffransskorpor

Det är kul att byta ut och variera socker i olika recept och muscovadosocker är en riktig höjdare tycker jag
Ris à la Malta – gör så här:

Ris à la Malta – gör så här:

Sött vitt vin med intensitet och fräschör, drag av torkade aprikoser, honung och saffran. Frukostens överblivna julgröt kan också bli en annorlunda ris à la Malta med ljust eller mörkt muscovadosocker och hallonsås
Saffransbullar med kokos

Saffransbullar med kokos

Jag har länge varit sugen på Saffransbullar, men inte på de där vanliga som lätt blir torra och tråkiga utan på riktigt saftiga och goa, vilket dessa är
Världens bästa saffransbullar

Världens bästa saffransbullar

De här bullarna får en lite vuxnare smak med muscovadosocker som smaksättare. Världens bästa saffransbullar liksom

Saffranssemlor med lingongrädde

Mortla saffran, muscovadosocker och vaniljsocker med whiskeyn och häll ner i fördegen. Mortla saffranet med lite whiskey och muscovadosocker för maximal smak
Saffranskaka med knäckigt pistagetäcke

Saffranskaka med knäckigt pistagetäcke

Mandelfyllning75 g smör, brynt 150 g mandelmjöl 60 g vetemjöl [1 dl] 150 g rörsocker 0,5 g saffran 75 g smör, rumstempererat 15 g äggula [1 st] 165 g ägg [3 st] 30-50 g lingon, färska eller tinade. Topping60 g pistagenötter, skalade 25 g muscovadosocker 25 g farinsocker 25 g vetemjöl 30 g smör 3 g salt
LUSSEBULLAR MED KOKOSFYLLNING OCH NY GLÖGG!!

LUSSEBULLAR MED KOKOSFYLLNING OCH NY GLÖGG!!

Tillsätt socker, kesella, saffran och salt. Ljust Muscovadosocker ger en god smak på kokosfyllningen. 50 g jäst för söta degar150 g smör5 dl standardmjölk1½ dl strösocker250 g kesella (10%)1 g saffran1 krm salt12-14 dl vetemjölKokosfyllning. 100 g rumsvarmt smör (inte margarin)1½-2 dl kokosflingor1 dl ljust MuscovadosockerUppvispat ägg till penslingGör så här. 1 g saffran