Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. 11 pkt saffran à 0,5 g. 11½ dl ljust muscovadosocker. 1Antal portioner 1 plåt 2 plåtar 4 plåtar 6 plåtar 8 plåtar Välj Saffransdeg. ½ pkt jäst 50 g Arla® Svenskt Smör, rumstempererat 2½ dl Arla® mjölk ½ burkar Arla Köket Kesella® kvarg 1 pkt saffran à 0,5 g 1½ dl ljust muscovadosocker ½ tsk salt 8½ dl vetemjöl, spara lite till utbakning 1 ägg Fyllning 200 g mandelmassa 150 g Arla® Svenskt Smör ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Till pensling
Sött vitt vin med intensitet och fräschör, drag av torkade aprikoser, honung och saffran. Frukostens överblivna julgröt kan också bli en annorlunda ris à la Malta med ljust eller mörkt muscovadosocker och hallonsås
Idag är det första advent så varför inte fortsätta med saffran och dagen till ära dela ett recept på min utsökta saffanskladdkaka, som både är otroligt god och supersnabb att göra
Apelsin, kokos, kardemumma, kanel, ingefära, vanilj, kryddnejlikor och saffran. Jag älskar saffran. Du bestämmer själv hur mycket saffran du har råd med, om smaken bara ska anas eller verkligen trumpetas ut
Sött vitt vin med intensitet och fräschör, drag av torkade aprikoser, honung och saffran. Frukostens överblivna julgröt kan också bli en annorlunda ris à la Malta med ljust eller mörkt muscovadosocker och hallonsås
Jag har länge varit sugen på Saffransbullar, men inte på de där vanliga som lätt blir torra och tråkiga utan på riktigt saftiga och goa, vilket dessa är
Mortla saffran, muscovadosocker och vaniljsocker med whiskeyn och häll ner i fördegen. Mortla saffranet med lite whiskey och muscovadosocker för maximal smak
Mandelfyllning75 g smör, brynt 150 g mandelmjöl 60 g vetemjöl [1 dl] 150 g rörsocker 0,5 g saffran 75 g smör, rumstempererat 15 g äggula [1 st] 165 g ägg [3 st] 30-50 g lingon, färska eller tinade. Topping60 g pistagenötter, skalade 25 g muscovadosocker 25 g farinsocker 25 g vetemjöl 30 g smör 3 g salt
Tillsätt socker, kesella, saffran och salt. Ljust Muscovadosocker ger en god smak på kokosfyllningen. 50 g jäst för söta degar150 g smör5 dl standardmjölk1½ dl strösocker250 g kesella (10%)1 g saffran1 krm salt12-14 dl vetemjölKokosfyllning. 100 g rumsvarmt smör (inte margarin)1½-2 dl kokosflingor1 dl ljust MuscovadosockerUppvispat ägg till penslingGör så här. 1 g saffran