Chilipulver, Ingefära, Jordnötssmör, Kokosmjölk, Kycklingfilé, Lime, Mörk kinesisk svampsoya, Med smak av Asien, Ostronsås, Sötsur chilisås, Sesamolja, Vitlök Det tar ungefär en timme att tillreda den klassiska thairätten ”Chicken satay”, lite lång väntan på kvällsmiddagen en vanlig arbetsdag kanske kan tyckas men när man väl sitter till bords inser man att rätten var värd sin väntan
Låt det koka ihop tills grönsakerna är mjuka och häll sedan över kokosmjölken. Låt det koka ihop tills grönsakerna är mjuka och häll sedan över kokosmjölken
Häll ner jordnötssmör, kokosmjölk, currypasta, sötsur sås, socker, lime och fisksås i en kastrull. Receptet hittade jag hos Matilda men tyckte hon var lite snål med kycklingen i förhållande till mängden sås så jag tog ett par extra filéer, och nästa gång, för det kommer det att bli, kommer jag att ta lite mer av allt (utom kokosmjölken) för smakens skull
Krydda med hoisinsås, sötsur sås, salt, koriander och eventuellt sesamolja om du vill det. Du kan till exempel köpa den färdiga grytbasen eller asiatiska soppa som finns på konservburk och sedan späda den med buljong, kokosmjölk eller bara vatten
En gryta med sötsur sås tar inte alltför lång tid att förbereda och passar fint som avslutning på veckan, grönsakerna varierar du enkelt efter ditt eget tycke och smak