Söta efter smak. Picka äpplena med en provsticka eller en gaffel. Blanda först citron- eller askorbinsyran i lite av moset och bland sedan med resten av moset
Jag tycker även att de många köpta varianterna är alldeles för söta, mer som sylt faktiskt. I mitt äppelmos förekommer heller inga onödiga tillsatser såsom citronsyra, konserveringsmedel och konsitensgivare
5 liter klyftade äpplen med skal och kärnhus kvar. När jag passerat moset är det dax att söta det och det gjorde jag med ca 1 steviasocker och 2 dl socker
Du kan naturligtvis välja att sötamed något alternativ till vitt socker som t. Lägg äppelbitarna i en skål med vatten och en msk citronsaft vart efter så att de inte blir bruna
Börja med att göra soyghurtvassla. Vi brukar göra äppelmos och äppelringar i mängder. Och i år testade jag även att göra ett helt raw och mjölksyrat äppelmos
Mosa med ballongvisp tills moset har fått önskad konsistens. 1/4 dl socker (eller mer om du vill ha ett sötare mos). Koka med vattnet tills äpplena gått sönder, ca 5-10 minuter. 1/4 dl socker (eller mer om du vill ha ett sötare mos)
Det snabbaste sättet att göra äppelmos är att passera det. Men med hjälp av en äppelsvarv går det snabbt att göra ett mos med lite bitar kvar om man som jag tycker det är godare
Jag tänkte använda äppelmoset på gröten å så till Milton när han får börja äta det och även Viktor ska få det, idag åt Viktor äppelmosmed mjölk, mera sa han när han hade slut
Årets skörd med äpplen var inte lika söta som de brukar vara. Sockermängden till ert mos bestäms efter hur sött mos ni vill ha och hur söta äpplen ni använder
Eftersom vi vill ha helt slätt mos så hälls äppenkoket matberedaren och sötasmed socker. Våra äppelträd har aldrig fattat det där med att viss år är äppelår och andra inte