Smaka av om kompotten är lagom söt, tillsätt eventuellt mer socker. Finhacka den syltadeingefäran. Lägg rabarber, ingefära, lag, limesaft, den mindre mängden socker och vaniljpulver i en kastrull
Ytterligare fördelar är att saften kan förvaras länge och det är relativt enkelt att ersätta socker mot sötningsmedel om man till exempel har diabetiker i familjen
Min sås skrek efter harmoni och fyllighet och lite sött dessertvin gjorde viss nytta. 1 hackad liten lök, 1/2 hackat äpple, lite persilja, lite syltad eller färsk ingefära
Rabarber med ingefära. Rör ner socker och ingefära. 0,5 msk malen ingefära. ca 800 gr syltsocker ( jag tog inte full mängd, testade mig fram hur söt jag ville ha den). 0,5 msk malen ingefära
något sötare, än de jag tidigare köpt i mataffären. En vitgul, avlång, pumpalik gurka, som kokades i en lag smaksatt med bland annat ingefära, kanel och ättika