Tillsätt mer vatten och redning ifall ni vill ha mer sås. ½ dl portvin. Häll på vatten, krossa enbären och lägg i, dela vitlöken i mindre bitar och lägg i, krossa den torkade svampen till mindre bitar och lägg i, tillsätt resten av ingredienserna utan crème fraiche
Sila såsen genom en finmaskig sil och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Häll på socker, steksky, portvin, vin, vatten, tomatpuré och buljongtärning
Sätt er till bords med fonduegrytan i mitten, kött och grönsaker på fat och såserna i skålar. Blanda de såser du vill ha till - förslagsvis 2-3 olika såser. 2 dl portvin eller rödvin (valfritt). 1 dl cremefraiche
Sila såsen och smaka av med lite kryddor och red med maizenamjöl utrört i lite vatten. ~Västerbottenostgratinerade pilgrimsmusslor med smak av lime och basilika~~Lammytterfilé med sötpotatiskaka och portvinssås~ ~Frusen jordgubbsbakelse~Västerbottenostgratinerade pilgrimsmusslor med smak av lime och basilika, 4 pers. Portvinssås, 4 pers. 1 morot, tärnad1 gul lök, tärnad1 vitlöksklyfta, hackad2 dl rött portvin3 dl vatten½ dl kalvfond½ dl balsamvinägersocker, salt & svartpepparmazienamjölStek morots- och lökhack i en kastrull i ca 5 minuter. Häll jordgubbssmeten i 6 bägare eller glas (återanvänd tex crème fraiche byttor) och ställ in i frysen i minst 4 timmar
Sila såsen genom en finmaskig sil och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Häll på socker, steksky, portvin, vin, vatten, tomatpuré och buljongtärning
Portvinssås. Sila såsen och blanka av med att vispa i resten av smöret. 2 Blanda crème fraiche med lök, gräslök och persilja. 3 Gör en liten fördjupning i mitten av varje osthög och lägg däri ca 1 msk örtcrème fraiche. Tillsätt soja och kalvfond och låt såsen sjuda sakta ca 10 minuter. 1 dl crème fraiche. 3 dl rött portvin