Sås portvin creme fraiche recept

Fläskfilé i läcker sås

Fläskfilé i läcker sås

Strö över mjölet, häll i grädde, crème fraiche och senap. Låt såsen koka ett par minuter, ställ pannan åt sidan
Lördag igen och godaste såsen!

Lördag igen och godaste såsen!

Smaka av såsen med portvin (ev. Fyll på med fond, senap, en pressad vitlöksklyfta, grönpeppar, dragon, grädde och cremefraiche
Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Smörstekt torskrygg med morotspuré, söta brödkrutonger och syrlig smörsås. Häll på sherry/portvin när all vätska dunstat
Kalvstek med portvinssås

Kalvstek med portvinssås

Detta blir en riktig festmåltid där portvinssåsen utgör kronan på verket. Låt såsen koka några minuter
Viltgryta med renskav

Viltgryta med renskav

Tillsätt mer vatten och redning ifall ni vill ha mer sås. ½ dl portvin. Häll på vatten, krossa enbären och lägg i, dela vitlöken i mindre bitar och lägg i, krossa den torkade svampen till mindre bitar och lägg i, tillsätt resten av ingredienserna utan crème fraiche
Grönkål i potatis

Grönkål i potatis

Köttet försteks och körs klart i ugnen, såsen görs klar att värma och potatisen väntar på gratinering
Helstekt kyckling med rotfrukter och sky

Helstekt kyckling med rotfrukter och sky

Sila såsen genom en finmaskig sil och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Häll på socker, steksky, portvin, vin, vatten, tomatpuré och buljongtärning
Köttfondue

Köttfondue

Sätt er till bords med fonduegrytan i mitten, kött och grönsaker på fat och såserna i skålar. Blanda de såser du vill ha till - förslagsvis 2-3 olika såser. 2 dl portvin eller rödvin (valfritt). 1 dl cremefraiche
Fläskfilé i traktörpanna

Fläskfilé i traktörpanna

Lägg köttet åt sidan på en tallrik medan du börjar med såsen. Salta och peppra, samt häll på portvinet och låt det koka ihop i några minuter
Min nyårsmeny

Min nyårsmeny

Sila såsen och smaka av med lite kryddor och red med maizenamjöl utrört i lite vatten. ~Västerbottenostgratinerade pilgrimsmusslor med smak av lime och basilika~~Lammytterfilé med sötpotatiskaka och portvinssås~ ~Frusen jordgubbsbakelse~Västerbottenostgratinerade pilgrimsmusslor med smak av lime och basilika, 4 pers. Portvinssås, 4 pers. 1 morot, tärnad1 gul lök, tärnad1 vitlöksklyfta, hackad2 dl rött portvin3 dl vatten½ dl kalvfond½ dl balsamvinägersocker, salt & svartpepparmazienamjölStek morots- och lökhack i en kastrull i ca 5 minuter. Häll jordgubbssmeten i 6 bägare eller glas (återanvänd tex crème fraiche byttor) och ställ in i frysen i minst 4 timmar
Nyårsfirande aningen före

Nyårsfirande aningen före

Tillsätt vin, vatten, vinäger och kalvfond och låt såsen koka utan lock tills knappt hälften återstår
Tournedos med portvinssås och rotfruktsragu

Tournedos med portvinssås och rotfruktsragu

Portvinssås. Sila såsen och blanka av med att vispa i resten av smöret. 2 Blanda crème fraiche med lök, gräslök och persilja. 3 Gör en liten fördjupning i mitten av varje osthög och lägg däri ca 1 msk örtcrème fraiche. Tillsätt soja och kalvfond och låt såsen sjuda sakta ca 10 minuter. 1 dl crème fraiche. 3 dl rött portvin
Makrillfilé med gorgonzolasås

Makrillfilé med gorgonzolasås

Koka portvinet med grönsaksbuljongtärningen. Tillsätt crème fraiche och koka det hela några minuter. Gorgonzolasåsen