Gnid in köttet i lite olivolja och rulla det i kryddorna. Jag fick tips av en vän om att det såldes fin ryggbiff i bit billigt och det kunde jag inte stå emot
Ryggbiff med ädelostsås. Var så sugen på en rejäl biff och mustigt rödvin denna fredag, vilken tur att jag då kikade in på Coop Extra som hade en liten skylt med 199 kr varje fredag för ryggbiff och entrecote, närproducerat och allt. Köpte lite småpotatis som jag kokade i ca 10 min i salt vatten och sedan på med olivolja, någon liten vitlökskklyfta och flingsalt rostelirost i ugnen ca 15 min tills det fått en fin färg
Salta, peppra och pensla lite olivolja över. olivolja. ca 2 kg ryggbiff. ca 2 kg ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl rött vin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
4-6 st potatisar 2-4 st morötter ca 1-2 msk olivolja ca 0. 2 skivor ryggbiff salt grovmalen svartpeppar smör att steka i. ca 1-2 msk olivolja ca 0. 2 skivor ryggbiff salt grovmalen svartpeppar
Värm olivolja i en tjockbottnad panna. Ryggbiff med fettkappan kvar i rejäla bitar ( en per person). Eftersom det känns som höst här i Sundsvall så passar det med lite vintriga smaker
Ringla över olivoljan och se till att kryddor och olivolja är jämnt fördelat. Låt inte morot och sparris ligga i den varma kastrullen för länge utan servera genast Ryggbiff