Jag serverade med en krämig potatisgratäng och en krispig sallad medädelost. Ett fint stekt nötkött, gärna ryggbiff eller entrecote med en rödvinssås till… Det är lyxmat tycker jag och inget vi äter så ofta men gott är det
Börja med potatisen. Lyft ur biffarna och vispa ur pannan med lite vatten eller rött vin. Servera biffarna med sparrispotatisen, rödlöksmarmeladen och skyn
Lyft ur biffarna och koka ur pannan med lite vatten eller rött vin och vispa ner en klick smör. Servera biffarna med sparrispotatisen, rödlöksmarmeladen och skyn
Till varmrätt, då vi var som mättast, blev det helstekt ryggbiff från Gårdsbutik Thuresson, med potatisgratäng, sparris, rödvinssky och egenslungad bearnaisesås
Som tillbehör serverade jag ryggbiff som jag skar i tärningar, stekte och saltade/pepprade. Jag älskar ädelost men eftersom jag är gravid så blir det ju inet något av den varan - inte otillagad iallafall
Då är det perfekt att köpa sig några bitar ryggbiff, göra klyftisar och svänga ihop en schysst sås. maken som inte gillar ädelost annars (vilket jag tycker är förfärligt trist för övrigt)
Till huvudrätt hade vi sen helstekt ryggbiff, potatisgratäng och rostade rödbetor. Mosa ädelost och blanda med keso, lägg en stor klick på rödbetorna som du har skalat, klyftat och rostat ca 20-30 min på 150-175 grader i ugnen
Vi får se ryggbiffmed rökt märg, eller varför inte med rödbeta, savoykål och anjovis. Husmor Lisa är en av några officiella matbloggare som ska följa Årets kock och den råvara som kockarna har fått skapa sina fantastiska recept på är hängmörad ryggbiff från Gotland
Det som är på tallriken är baconinlindad sparris som jag antar att jag inte behöver ge recept på och likaså Ryggbiffen högst upp, den kryddar ni och steker så hårt som ni vill ha det, men de andra "grejerna" ni ser skall ni få recept på