Arbeta in smöret klumpvis i degen. 50 g smör, rumsvarmt . Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen och blanda så att jästen löser sig
Till det här brödet har Kristin inspirerats av ett recept från dietist och IBS-experten Sofia Antonsson – Glutenfria russinbröd (receptet kommer från boken Lugn mage med gott bröd)
Snabba russinbröd. Smält smör och rör i mjölken. 150 g smör. Russinbullar 150 g smör. Det här är en variant av släta kardemummabullar som passar vid tillfällen när man vill ha något lite mindre sött än kanelbullar
Njut av dem gärna nygräddade med smör och ost på. Recept. Anna Stefansson. mån, 2013-10-07 20. 50. 3h 0min. (0). Häll vattnet i en bunke och smula in jästen
Bre på en klick smör på en bit nybakat bröd och vips så är smaklökarna i himlen. Havre- & Russinbröd i långpanna 1 plåt. Havre- & Russinbröd i långpanna 1 plåt
Tillsätt smör, socker, kanelstänger och mjölk. 50 g smör. Kalljäst russinbröd (här var det en stor sats med 1 plåt stora frallor + 2 stora limpor). 50 g smör
2 msk smör eller margarin. Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt. Hacka samman mjöl, matfett, socker, kummin, bikarbonat, bakpulver och salt i en matberedare
lättmjölk till pensling smör eller margarin till formen. värm ugnen till 200 grader smörj en fettsnål bakform ca 20 cm i diameter med matfett blanda mjöl bakpulver bikarbonat och brödkryddor och salt och sikta ner det i en bunke eller matberedare blanda ner sockret den rivna moroten och russinen blanda snabbt ner filmjölken och kör tills degen format sig inte längre stjälp upp degen på en lätt mjölad yta och forma den till en stor bulle lägg degbullen i formen och skåra den i 8 bitar pensla med mjölken grädda i 25-30 min tills en nedstucken degsticka känns torr låt svalna på ett galler lägg över en bakduk för en mjuk skorpa och utan bakduk om det ska vara en hård skorpa 5 dl vetemjöl