Skala rotselleri och potatis, skär i mindre bitar, skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs då lök och vitlök först och låt den rostade rotsellerin koka med övriga ingredienser i cirka 15 minuter. 2 st schalottenlökar. 1 st vitlöksklyfta. 1 st rotselleri ca 500 g 2 st fasta potatisar medelstora 2 st schalottenlökar 1 st vitlöksklyfta 1 msk smör 1 msk olivolja 1
Värm oljan i en stor gryta och fräs löken med några nypor salt tills den blir genomskinlig. En av mina nya favoriträtter är denna rotsellerisoppa med citron- och rosmarinkikärtor
Rotsellerisopparotsellericharlottenlökbuljong/fond (kyckling, grönsak)vinägerinlagd dragonmatlagningsgräddecitronsalt och pepparSkala och skär rotsellerin i cm-stora kuber
I dag blev det rotsellerisoppa. 1 msk smör1 msk olivolja1 gul lök, hackad1 vitlöksklyfta, finhackad500 g rotselleri, skalad och skuren i ca 2 cm bitar5 dl grönsaksbuljong2 dl mellangräddeSaltSvartpepparVärm smör och olja i en kastrull och lägg i lök och vitlök, låt mjukna i 10 minuter. 1 gul lök. 1 vitlöksklyfta
Skala och dela rotselleri, lök och vitlök i mindre bitar. 100 gram rotselleri 1/2 gul lök 1/2 vitlöksklyfta 1 buljongtärning 2 msk matlagningsgrädde Bacon Rosmarin Gör så här. 1/2 gul lök. 1/2 vitlöksklyfta
Rotsellerisoppa med fejkon, gräslök och vitlöksbröd (VEG). Använde mig av receptet från den här sexiga hemsidan och förutom att byta ört, lägga till purjolöksringar och köpa färdiga brön (samt då köra djurfritt som topping) så följde jag det rätt så till punkt och pricka ändå