Rostbiff med rotfrukter recept

Vitlöksmarinerad rostbiff

Vitlöksmarinerad rostbiff

Servera med cocktailkapris, svarta oliver, parmesanflagor och lite bladgrönsaker. Rostade rotfrukter är också gott till
Rostbiff och rödvinssky

Rostbiff och rödvinssky

Rostbiffmed rödvinsky är så lätt att göra och kräver inte mycket tid vid spisen då det lagar sig själv
Rostbiff och primörsallad med örtdressing

Rostbiff och primörsallad med örtdressing

Grönsakerna och rotfrukterna ska behålla lite tuggmotstånd så överkok/överstek inte. Inspirationen kommer från Kafé deluxe i Växjö där jag beställde rostbiffmed primörsallad och dragoncrème till lunch
Rostbiff!

Rostbiff!

Så gott medrotfrukter, potatissallad av olika slag, på smörgås mm. Erik grillade en stor bit svensk rostbiff, mat i flera dagar
Rostbiff med apelsintouch

Rostbiff med apelsintouch

Första varianten blev rostbiffmed ungsrostade rotfrukter och apelsinaioli. Dela rotfrukterna i lika storlek och lägg på en plåt • blanda olivolja, salt, peppar har pressad vitlök • häll oljan över rotfrukterna och blanda • in i ugnen tills dom är mjuka • ta ut och blanda med färsk babyspenat
Rostbiff med ljummen rotfruktssallad (Linas matkasse)

Rostbiff med ljummen rotfruktssallad (Linas matkasse)

Rotselleri är något jag aldrig köpt hem och det är alltid roligt att introduceras för något nytt, allrahelst då rotfrukter av alla dess slag är mitt absoluta favorittillbehör till mat
Mustig rostbiff med kryddig fruktsås

Mustig rostbiff med kryddig fruktsås

Lägg rotfrukter, äpple, dadlar, sirap, kanel, timjan och lagerblad i grytan vid sidan om köttet. Torka av köttet krydda med salt och peppar
Rotfruktsgratäng med rostbiff

Rotfruktsgratäng med rostbiff

Lägg rotfrukterna i en form och häll på gräddblandningen. Servera gratängen med skivad rostbiff, gurka och paprika
Röd- orange höstsallad med rostbiff, salami & clementin

Röd- orange höstsallad med rostbiff, salami & clementin

Även om i alla fall jag älskar "vanliga grönsakssallader" (nog min grekiska sida som talar här) så får vi inte glömma av att hösten och vintern erbjuder kål i alla möjliga former, smaker och färger, och detsamma med många rotfrukter