Grönsakerna och rotfrukterna ska behålla lite tuggmotstånd så överkok/överstek inte. Inspirationen kommer från Kafé deluxe i Växjö där jag beställde rostbiffmed primörsallad och dragoncrème till lunch
Första varianten blev rostbiffmed ungsrostade rotfrukter och apelsinaioli. Dela rotfrukterna i lika storlek och lägg på en plåt • blanda olivolja, salt, peppar har pressad vitlök • häll oljan över rotfrukterna och blanda • in i ugnen tills dom är mjuka • ta ut och blanda med färsk babyspenat
Rotselleri är något jag aldrig köpt hem och det är alltid roligt att introduceras för något nytt, allrahelst då rotfrukter av alla dess slag är mitt absoluta favorittillbehör till mat
Servera steken medrotfrukterna och calvadossåsen bredvid samt toppa ev. Krydda steken med salt och peppar och bryn den runt om i en klick smör i en stor stekgryta eller stekpanna
Även om i alla fall jag älskar "vanliga grönsakssallader" (nog min grekiska sida som talar här) så får vi inte glömma av att hösten och vintern erbjuder kål i alla möjliga former, smaker och färger, och detsamma med många rotfrukter