Limesaften tillför syrlighet som tillsammans med saltet gör att de här rostade mandlarna är svåra att sluta att äta… Gillar man inte syrligheten så är det bara att utesluta limen
Lägg upp på fat och garnera med yoghurtröran, limebitarna och toppa med korianderbladen. Rostad butternut med svart kardemumma och lime2-4 port1 butternut2 lime4 msk olivolja5 kapslar svart kardemumma2 kapslar grön kardemummaca 10-15 kryddpepparkornflingsaltRÖRAN100 g turkisk yoghurt1 msk limejuicehet chilisås2-3 msk rostade sesamfrönflingsalt10 g färsk koriander, plockadSkär bort skalet av de två limefrukterna. 2 lime
Soppan rundas av med kokosgrädde och lite pressad lime. ½ lime, pressad. Mixa soppan med stavmixer, tillsätt till sist kokosgrädde och smaka av med lime
600 g morot, skalade eller skrubbade 1 knippe koriander, grovskuren 1 röd chilifrukt, finskivad 3 msk vita och svarta sesamfrön, rostade 1 limefrukt, finrivet skal och pressad saft ev 2 tsk honung salt
Det tycker jag är väldigt passande, även om jag älskar allt vad julmat och julbak heter så har jag ett stort behov för fräscha smaker året om och det finns inget jag älskar att överdosera så mycket som koriander och syrlig lime
Ursprungligen använder man de mindre, lite sötare limefrukterna som kommer just från Key West. De finns dock oftast inte i Sverige, men det går alldeles utmärkt att använda vilka limefrukter som helst
0,5 dl pressad lime. 0,5 dl pressad lime. Har du testat att rosta blomkål i ugnen. Det är faktiskt väldigt gott och smakar inte alls som när man kokar blomkålen