Framförallt i havrebröd och gärna som skall rostas. en tekopp havregryn (ca 3dl). Vi har kusinbesök, och jag tror att det är tyst för första gången sen de kickade igång sitt kusinkalas
) har jag rågflingor, havre, knapriga hasselnötter, pumpafrö, linfrö och solrosfrö. Hacka chokladen och blanda tillsammans med den rostade müslin, tranbär och russin
) har jag rågflingor, havre, knapriga hasselnötter, pumpafrö, linfrö och solrosfrö. Hacka chokladen och blanda tillsammans med den rostade müslin, tranbär och russin
Frukostbullar med havre3 dl fiberhavregryn5 dl kallt vatten3/25/50 g jäst1 msk honung2 msk olivolja1,5 tsk flingsalt0,5 dl linfröca 8 dl vetemjöl specialBörja med att rosta havregrynen i en torr stekpanna tills de får lite färg. 3 dl fiberhavregryn
Blanda ihop alla torra ingredienser, inklusive den blötlagda havrekrossen. 1 dl havrekross som fårsvälla och sjuda ihop med 2 dl vatten. 2 dl havrekärnor. väldigt många deciliter havregryn, 8 kanske. äpple, havregryn, havrekärnor, havrekross, kanel, linfrön, pumpakärnor, råg, valnötter 2 äpplen, tärnade smått. 1 dl havrekross som fårsvälla och sjuda ihop med. 2 dl havrekärnor
Skrädmjöl görs på fullkornshavre som fuktas, rostas och sedan mals till mjöl. Skrädmjölsfralla. Sen jag på grund av min veteallergi slutade äta vetemjöl för snart fyra år sedan äter jag inte så mycket bröd
Och så havrekärnor. Jag hittade dem i butiken (Risenta, vet inte om det är en vanlig produkt och finns av andra), och eftersom jag gillar alla sorters havre (-gryn, -kross) så köpte jag dem