Servera den varma rostad potatis- och rödbetssallad med lammsteken. Ugnsbaka ca 30 minuter tills betor och potatis är genommjuka och har en fin rostad färg
Smula sist i fårosten och lite av salladslöken– spara lite till att smula över. Lägg de avsvalnade långsamrostade tomaterna i en burk med tättslutande lock och ställ dem i kylen om du inte ska använda dem direkt
Så bland kokböckerna hittade jag ett recept på en förrättspaj med fårost. Alla matlagningsprogram på tv i höst verkar ha använt sig av pumpa, men i butikerna var det dessto svårare att få tag i pumpor visade det sig
Nu är det bara att lägga upp den rostade pumpan och plommonen med några skivor mör karré, fårostcreme och rippla lite baslamicosirap med fikonsmak ovanpå
I början på veckan så hade jag spanat in lite spännande ostar i min lilla affär hemmavid – bland annat en grekisk fårost vid namn ”kefalotyri” – och jisses vad god den var
Blanda ner smulad fårost med keso och cayennepeppar. 100 g fårost. 700 g sötpotatis 700 g palsternacka 2 msk olivolja 2 msk smör 3 st rödlökar 500 g babyspenat 0,5 krm muskotnöt 100 g fårost 200 g keso 1 tsk cayennepeppar Salt, efter smak