4 1 kg färskpotatis (skrubbad) 2 msk olivolja 1 tsk flingsalt salt och svartpeppar Örtolja 2 dl blandade hackade örter (t ex persilja, basilika och timjan) rivet skal och juice av 1 citron 2 rivna vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1 dl finriven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Du kanske också gillarRamslöksfoccacia med havssaltMixpanna med majs, sötpotatis och chorizoKrämig potatissallad med bacon och gräslök Rostadfärskpotatis
Ringla över en god olivolja, krydda med havssalt och svartpeppar. Jag köpte 4 påsar medfärskpotatis ifrån Olsegården på matmässan Passion för mat förra veckan bland annat dessa två vackra delikatessorter Violet queen och Cecile. Höj sedan värmen till ca 225 grader och kör ytterligare ca 5 min eller tills du ser att potatisen har fått fin rostad färg
ROSTAD TOMAT & JALAPENOS SÅS ( V+ Gf ). Vi förknippar framförallt färskpotatismed midsommar. Sprid ut på en plåt & lägg en vitlök solo på plåten med skalet kvar
Mixa ihop örternamed citronskal, citronsaft och olja med hjälp av en stavmixer till en slät sås. Dela citronen på mitten och lägg halvorna med snittytorna upp på plåten