Sätt ugnen på 200 grader. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Lös upp jästen i lite av vattnet, häll sedan i resten av vattnet och oljan
Det finns nog lika många sätt att baka med surdeg som det finns människor. Det var den fantastiske bagaren och kokboksförfattaren Martin Johansson som inspirerade mig till att börja baka med surdeg för många år sedan, genom ett reportage om surdeg i tidningen Mersmak
Denna gång ett glutenfritt pumpa- och rosmarinbröd samt en pumpasoppa med chili och ingefära. Denna gång ett glutenfritt pumpa- och rosmarinbröd samt en pumpasoppa med chili och ingefära
Rosmarinbröd på grovt rågmjöl2 limpor5 dl vatten, 37°C50 gr jäst2 tsk flytande honung1 msk vanligt saltca 7 dl vetemjöl3 dl grovt rågmjölRapsolja till pensling och formarna2 tsk flingsalt, gott med smaksatt salt2 tsk torkad rosmarinGör så här
Rosmarinbröd. 1. Blanda alla ingredienserna utom rosmarin och salt. 2. Lägg ut i ca 20 cm långa och 2,5-3 cm breda strängar på bakplåtspapper på en plåt
En god och fräsch sallad att servera till rosmarinbröd. Antal. 6 personer Ingredienser. 100 g valnötter 2 st äpplen, röda 1 st päron 2 st avokador 1 st lime, pressad saft 150 g sallad, blandad, t ex ekblad och grönsallad Dressing
Smula jästen i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten, färsk finhackad rosmarin, salt och sirap. Rör om. Rör ner rågflingor, grahamsmjölet och vetemjölet