Rosmarinbröd recept

Rosmarinbröd

Rosmarinbröd

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olivolja, salt, rosmarin och honung

Rosmarinbröd

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olivolja, salt, rosmarin och honung
Parmesan- och rosmarinbröd

Parmesan- och rosmarinbröd

Sätt ugnen på 200 grader. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Lös upp jästen i lite av vattnet, häll sedan i resten av vattnet och oljan

Surdegsguiden

Det finns nog lika många sätt att baka med surdeg som det finns människor. Det var den fantastiske bagaren och kokboksförfattaren Martin Johansson som inspirerade mig till att börja baka med surdeg för många år sedan, genom ett reportage om surdeg i tidningen Mersmak
Pumpasoppa- och bröd

Pumpasoppa- och bröd

Denna gång ett glutenfritt pumpa- och rosmarinbröd samt en pumpasoppa med chili och ingefära. Denna gång ett glutenfritt pumpa- och rosmarinbröd samt en pumpasoppa med chili och ingefära
Rosmarinlimpa!

Rosmarinlimpa!

Rosmarinbröd på grovt rågmjöl2 limpor5 dl vatten, 37°C50 gr jäst2 tsk flytande honung1 msk vanligt saltca 7 dl vetemjöl3 dl grovt rågmjölRapsolja till pensling och formarna2 tsk flingsalt, gott med smaksatt salt2 tsk torkad rosmarinGör så här
Rosemary Bread

Rosemary Bread

Rosmarinbröd. Dagen recept är saftiga bröd med smak av rosmarin. Jag tycker att det är gott att variera smak på bröd genom att använda olika örter
Rosmarinbröd

Rosmarinbröd

Theres Amrén Rosmarinbröd. Ekologisk Barn- & Familjemat – Rosmarinbröd. Theres Amrén Rosmarinbröd. Theres Amrén Rosmarinbröd
Oliv- och rosmarinbröd

Oliv- och rosmarinbröd

Smula jästen i en bunke, häll på vattnet och lös upp jästen. Tillsätt saltet, grahamsmjölet och därefter vetemjölet

Lingon- och rosmarinbröd

Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt smör, salt, honung, kvarg, lingon och det mesta av mjölet

Kantarellsoppa med Rosmarinbröd

Rosmarinbröd. 1. Blanda alla ingredienserna utom rosmarin och salt. 2. Lägg ut i ca 20 cm långa och 2,5-3 cm breda strängar på bakplåtspapper på en plåt
Höstsallad med äpple och valnötter

Höstsallad med äpple och valnötter

En god och fräsch sallad att servera till rosmarinbröd.  Antal. 6 personer Ingredienser.  100 g valnötter 2 st äpplen, röda 1 st päron 2 st avokador 1 st lime, pressad saft 150 g sallad, blandad, t ex ekblad och grönsallad   Dressing
Focaccia med rosmarin

Focaccia med rosmarin

Ett härligt knaprigt rosmarinbröd. Idag bakade jag två till invigningen av Fjärås Sportskyttars träningslokal

Rosmarinbröd

Smula jästen i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten, färsk finhackad rosmarin, salt och sirap. Rör om. Rör ner rågflingor, grahamsmjölet och vetemjölet

Rosmarinbröd och russinbröd

Den senaste tiden har det varit så mycket kakor och annat snask här på bloggen så nu tycker jag att det är dags för lite bröd

Äpple och rosmarinbröd

Ger 2 bröd. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda cider, jäst, råsocker, rapsolja, salt, och durumvete. Arbeta in vetemjölet lite i taget

Plommon- och rosmarinbröd

Hacka katrinplommon och valnötter. Repa bladen från rosmarinen och hacka dem, spara några hela blad till garnering