Viktigt att tänka på om man ska ha rosépeppar i maten är att inte servera den till någon som är allergisk mot mango, cashew- eller pistagenötter, det finns nämligen en stor risk att man inte heller tål de rosa kornen då
1 dl mango chutney lime. Dela kycklingen i lagom stora bitar, ca 1,5 x 1,5 cm. Bryn i olja eller smör tills kycklingen fått fin färg och vattnet avdunstat
Mangosås. Skala och skiva mangon, riv skalet och pressa saften ur limen. Serverade laxen med mangosås, basmatiris och en sallad med färsk bladspenat, blodapelsin och körsbärstomater, och så strödde jag lite rostad kokos över alltihopa
Persika kanske inte är det vanligaste att ha i en salsa, det är nog vanligare med mango. Jag har pubblicerat många pokébowls i denna blog, men jag tröttnar aldrig på denna rätt, som går att variera i all oändlighet
Skala mangon och skär den i skivor. Gör likadant med resten av mangon och kasslern. Lägg 2-3 mangoskivor mellan 2 kasslerskivor. 1 mango (skäres i skivor)
Och en sallad med ruccola, rödkål, tomater, mango, sugarsnaps och valnötter. Lagom till jag skulle ha födelsedagskalas så fick jag ett tips av Lill-Ingrid, en av mina läsar, på ett recept och tänkte att detta testar vi till min födelsedag
½ mango. ½ mango i små tärningar. Från vänster salsa med ½ galiamelon, 1 persika, ½ mango, 5 cocktailtomater, persilja, olivolja, lite pressad lime och rosépeppar. Mangosås med 3 dl gräddfil, 2 msk persilja, 1 msk riven pepparrot, 1 krm salt och ½ mango i små tärningar
Mango ihop med papaya är också gott i en salsa. Denna gång blandade jag 1 avokado, 1 mango, 1 röd snackpaprika, 1 röd chili och pressade saft från ½ lime över
De tillgör ett härligt crunch - och för att inte tala om smak - till salladen, och som extra bonus kan jag säga att de passar utmärkt i kombination med mango