Rosepeppar mango recept

Tomatentré med mango

Tomatentré med mango

Skala mangon och skär den i klyftor mot kärnan, så att bitarna får fin form. Lägg tomat och mangoskivor växelvis ovanpå
Falukorv i dijonsås

Falukorv i dijonsås

Viktigt att tänka på om man ska ha rosépeppar i maten är att inte servera den till någon som är allergisk mot mango, cashew- eller pistagenötter, det finns nämligen en stor risk att man inte heller tål de rosa kornen då
4-peppar kycklinggratäng med het sås

4-peppar kycklinggratäng med het sås

1 dl mango chutney lime. Dela kycklingen i lagom stora bitar, ca 1,5 x 1,5 cm. Bryn i olja eller smör tills kycklingen fått fin färg och vattnet avdunstat
Karibisk lax med mangosås

Karibisk lax med mangosås

Mangosås. Skala och skiva  mangon, riv skalet och pressa saften ur limen. Serverade laxen med mangosås, basmatiris och en sallad med färsk bladspenat, blodapelsin och körsbärstomater, och så strödde jag lite rostad kokos över alltihopa
4-peppar kycklinggratäng med het sås

4-peppar kycklinggratäng med het sås

1 dl mango chutney lime. 1 kg kycklingfilé 1 gul paprika 1 röd paprika 6 dl vispgrädde 2½ dl crème fraiche (kokbar) Ev 1 dl mjölk (om jag serverar till ris) 1 mellanstor purjolök 125 g Cantadou färskost 4-peppar, 1 ask 1 msk sambal oelek 1 dl mango chutney lime ½ msk hel grönpeppar ½ msk hel rosépeppar ½ msk hel svartpeppar Salt 125 g bacon, 1 pkt 2 dl riven ost
KASSLER MED ROSÉPEPPARTÄCKE

KASSLER MED ROSÉPEPPARTÄCKE

Men i den här rätten passade den väldigt bra tillsammans med mango och dragon. Skala mangon och skär den i bitar
Pepparstekt hel fläskfilé i ugn

Pepparstekt hel fläskfilé i ugn

Servera med t ex stekt potatis och en kall mango chutneysås och sallad. Blanda joghurten med mango chutney, salt, peppar och grädde
Kassler med rosépeppartäcke

Kassler med rosépeppartäcke

Skala mangon och skär den i skivor. Gör likadant med resten av mangon och kasslern. Lägg 2-3 mangoskivor mellan 2 kasslerskivor. 1 mango (skäres i skivor)
Födelsedagsmiddag

Födelsedagsmiddag

Och en sallad med ruccola, rödkål, tomater, mango, sugarsnaps och valnötter. Lagom till jag skulle ha födelsedagskalas så fick jag ett tips av Lill-Ingrid, en av mina läsar, på ett recept och tänkte att detta testar vi till min födelsedag
Remsan grillar

Remsan grillar

½ mango. ½ mango i små tärningar. Från vänster salsa med ½ galiamelon, 1 persika, ½ mango, 5 cocktailtomater, persilja, olivolja, lite pressad lime och rosépeppar. Mangosås med 3 dl gräddfil, 2 msk persilja, 1 msk riven pepparrot, 1 krm salt och ½ mango i små tärningar
Salsa det ultimata tillbehöret

Salsa det ultimata tillbehöret

Mango ihop med papaya är också gott i en salsa. Denna gång blandade jag 1 avokado, 1 mango, 1 röd snackpaprika, 1 röd chili och pressade saft från ½ lime över
Mina nya favoritingredienser i salladen

Mina nya favoritingredienser i salladen

De tillgör ett härligt crunch - och för att inte tala om smak - till salladen, och som extra bonus kan jag säga att de passar utmärkt i kombination med mango