Rosenbladsgele recept

Nypongelé

Nypongelé

2 dl Nypongelé – läckert höstigt orangeröd gelé av färska nypon. Rosenbladsgelén jag gjorde i somras blev en riktig succé här hemma
Nypongelé

Nypongelé

2 dl Nypongelé - läckert höstigt orangeröd gelé av färska nypon. Rosenbladsgelén jag gjorde i somras blev en ricktig succé här hemma
Koka rosenbladsgelé!

Koka rosenbladsgelé!

Idag blir det rosor igen här på Husmorsskolan - närmare bestämt "Rosenbladsgelé". Jag kokade gelén i samband med att jag och lillan plockade rosenblad till torkning
Fikonmarmelad

Fikonmarmelad

Fikonmarmelad - ljuvlig marmelad på torkade fikon med rött vin och fin smak av portvin. Jag hade hittat ett recept på fikonarmelad med rödvin och valnötter, ett annat lockande med kastanjer men dock färska fikon
Rosensocker

Rosensocker

8,5 dl kristalliserat rosensocker. Socker med smak av ros. Jag har tänkt att prova att använda rosensockret till att göra rosenpanna cotta toppat med rosenbladsgelé
Frasiga smördegsbröd

Frasiga smördegsbröd

4 st Frasiga små bröd av färdiggjord smördeg. Dessa små smördegsbröd är av den enklaste formen. Degen är färdig och finns i frysen
Frasiga smördegsbröd

Frasiga smördegsbröd

4 st Frasiga små bröd av färdiggjord smördeg. Dessa små frasiga smördegsbröd är av den enklaste formen

Rosenbladsgelé

Geléprov. Låt ett fat ligga i frysen i 15 minuter. Häll lite av den heta vätskan på fatet - kan du med baksidan av en sked göra en ränna i mitten som inte flyter ihop, är gelén klar

rosenbladsgele

koka upp och lägg i rosenbladen. låt sjuda på lå ½ liter sammanpressade rosenblad. ½ liter vatten. 2 tsk vin- eller citronsyra

Engelska scones

10 st Runda små läckra scones som äts varma med smör, lättvispad grädde och marmelad - förslagsvis rosenbladsgelén

Engelska scones

10 st Runda små läckra engelska scones som äts varma med smör, lättvispad grädde och marmelad – förslagsvis rosenbladsgelén