En enkel marinad med lite olja, honung, salt och en god örtkrydda funkar också väl. Jag tog en färdig Barbeque-marinad med en lite rökig smak för att få den där lilla omfamnande varmheten i smaken
Smaksätt med citronsaft och lite honung samt citronpeppar. en klick honung. Till laxen gjorde jag en klassisk romsås, ett måste till sådan här sorts lax, och kokt potatis
Toppade det hela med salt och lite honung så att alla smaker verkligen skulle komma fram som de bör. Med ett konstant kisande mellan ögonlocken stod det snart klart att det var dags för en salig fiskmiddag igen
Romsås. I medhonung, basilika, rapsolja och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. När gästerna kommer eller suget av en drink faller på blanda så stark man vill ha, fyll upp glaset med fruktsoda/sprite/sockerdricka
Varmrökt lax serverad medromsås och potatissallad. Potatissallad med prästost och honungsvinägrett. Det finns så många olika sorter med olika smaker och man kan göra så mycket med dem
Vi enades om en halvsida varmrök lax med en romsås till. Ännu ett tips är att mot slutet av rökningen ta ut laxen och pensla denna med lite flytande honung och nymalen peppar av valfri sort
-) kokt potatis slungad i färska örter och en romsås. Det är detta jag älskar med sommaren att alla middagsbjudningar känns så mycket mer spontana och enkla
En romsås och en basilikasås. Blanda samman olja, senap och honung och slå dressingen över salladen. I veckan som gått har jag haft en trevlig kväll med mina kollegor
Fredag morgon & den vanliga frukost yoghurten var slut, det blev en lyxigare variant med tjock turkisk yoghurt, müsli, honung, hallon & blodapelsin istället
Själva åt vi laxen med basilikadressad nypotatis, romsås, limesyrad rödlök och grönsaker. Konstigt nog, med tanke på hur ofta vi äter lax och hur mycket hela familjen älskar lax
Vispa ihop senap, honung och vinäger till dressingen. Gårdagens lunch blev en matig sallad med varmrökt lax, sparris, surdegskrutonger och en god dressing