Krämig risotto med kyckling och svamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto. Jag älskar verkligen risotto och det går att variera i all oändlighet
Om ni planerar eran helgmat så kan jag tipsa om denna risotto. Klassisk risotto. Slå på lite buljong i taget på risotton och låt koka in under omrörning för varje skvätt
Denna smarriga indonesiska risotto brukar min kära mamma göra. Indonesisk risotto. 2016-10-31, 15. 23. Det bästa med rätten är så klart att den smakar väldigt gott, men också att den är enkel att göra och att man lagar rätten i en och samma gryta
Risotto med Karl Johansvamp har inte det vackraste utseendet. Risotton är nämligen väldigt god. Man kan äta risotton som ensamrätt, med till exempel bladspenat
Lägg den torkade svampen i en skål och täck med vatten. Blanda i smör, ost och parmesan och servera den härligt krämiga risotton med lite extra riven parmesanost på toppen
3 dl arborioris eller avorioris 25 g torkad karljohansvamp 1 liter vatten 3 msk svampfond eller kantarellfond 2 msk olivolja 1 gul lök, finhacka 5 g saffran 50 g smör 100 g riven lagrad ost 1 dl riven parmesanost Lägg den torkade svampen i
Lägg den torkade svampen i en skål och täck med vatten. Blanda i smör, ost och parmesan och servera den härliga risotton med lite extra riven parmesan på toppen
Risotto, grundrecept. (Gör man saffransrisotto är det dags att tillsätta saffran här. Igår gjorde vi risotto med blancherad broccoli, blomkål och gröna ärtor, västerbottensost och persilja
Nu sist bjöd jag på kalvfilé med en risotto rosso, eller risotto negro om man så vill. Risotton, som fått sin färg av bläckfisken (negro) lät jag sjuda i rödvin (rosso)
Risotto. Rör därefter mycket försiktigt ner räkor och musslor (färska eller från burk), späd med lite musselspad för att få en saftig risotto med en fyllig mustig smak
Den torkade karljohanssvampen har mycket smak och går utmärkt att använda. Den torkade svampen kan du lägga i blöt en stund eller koka upp snabbt i vatten och sedan skölja av
Hemma läste jag på lite och provöppnade en klyfta, svart vitlök är nämligen en lagrad vitlök, där konsistensen mer gått över till torkad frukt (tänk torkade plommon eller aprikoser) men med en mild och fyllig vitlökssmak - dock utan all "efterdoft" vanlig vitlök brukar innebära
Jag använde torkade trattkantareller som jag blötlade en stund innan jag började laga till risotton. Mitt ansvar detta år blev att laga den risotto som skulle vara tillbehör till oxfilén