Risotto milanese recept

Risotto alla milanese

Risotto alla milanese

Men med det sagt så finns det ju några rätter från norr som måste testas och en av dem är risotto alla milanese, med andra ord saffransrisotto
Risotto alla Milanese (saffransrisotto)

Risotto alla Milanese (saffransrisotto)

Till risotto alla Milanese passar det mycket bra med osso buco. Artusi ger oss tre varianter på risotto som man gör den i Milano, med saffran
Risotto Milanese

Risotto Milanese

Blanda i smör, ost och parmesan och servera den härliga risotton med lite extra riven parmesan på toppen
Risotto Milanese

Risotto Milanese

RisottoMilanese med blandade charkuterier, tomat och mozzarellasallad, vitlöksbröd och basilikaolja
Risotto Milanese

Risotto Milanese

RisottoMilanese har jag konstigt nog aldrig gjord förut, krämig risotto smaksatt med gyllene saffran, smakrik buljong och parmesanost
Risotto Milanese

Risotto Milanese

Koka upp hönsbuljongen. Skala och hacka lök och vitlök och fräs det utan att det får färg i en kastrull med olja
Risotto Milanese med panerad & smörstekt kolja

Risotto Milanese med panerad & smörstekt kolja

Men nu får Ni först frestas av denna läckra gyllengula risotto med saffran. RisottoMilanese2 dl arborio- eller avorioris5-6 dl grönsaksbuljong. Låt risotton koka på svag värme utan lock ca 20 min
Risotto Milanese

Risotto Milanese

Det var premiär för RisottoMilanese här hemma, och det kom sig av att vi gjorde Osso Bucco, och tydligen är de två intimt förknippade med varandra

Risotto alla Milanese, saffransrisotto

Risotto alla milanese. Recept, fràn Risotteria Lombarda av kocken Giorgio Raimondi på Fiera di Milano 4-12 december 1999 under beskydd av Regione Lombardia - Regionala direktoratet för jordbruk
Risotto ai funghi

Risotto ai funghi

risotto alla milanese (saffransrisotto). Risotto är en så tillfredsställande rätt, eller hur. Jag har bland annat gjort en pumparisotto med laktrits - en idé jag har stulit från restaurangen Taglio här i Milano
Risotto med saffran

Risotto med saffran

Så fort ni ser att risotton håller på att torka ut så häll i mer buljong, fortsätt så i ca 14-18 minuter, beroende på hur länge ert ris behöver lagas
Piccata Milanese med svamprisotto och tomatsås

Piccata Milanese med svamprisotto och tomatsås

Risotto. Risotto. I Italien väljer man ofta hög fokus på bra råvaror framför snygga lägg på tallriken. Detta är typiskt en sån rätt, inte så vacker men otroligt god
Ossobuco med risotto

Ossobuco med risotto

Det är vanligt att man serverar ossobucco med saffransrisotto, risotto alla Milanese. Ossobucco alla Milanese är en klassisk norditaliensk rätt