Idag blev det panerad lax med hemlagad romsås. Doppa först fileerna i en tallrik med mjöl, sedan i uppvispade ägg och sist vänder du dem i en tallrik med ströbröd
Riktig risotto ska vara krämig och tillagas med kärlek. Till detta risotto. Jag hade hittat ett recept på nätet med torskrygg, men väl på plats i fiskbutiken så fanns det inte
Detta kommer självklart betyda att jag kommer dela med mig av några av de bästa rätterna jag åt där. Men innan jag tar med er över atlanten så blir det något riktigt svenskt, tokgott och passande för en sommarlunch
Smaka av med salt, peppar och kryddpeppar. Servera med kokt potatis och ärtor. Ingredients600g filé av kolja25g smörSaltVitpeppar-------------------50g smör3 msk vetemjöl6 dl mjölkSaltVitpepparCa 1 msk kryddpepparkorn, mortlade eller malda i kvarn--------------------900g potatis3 dl gröna ärtor. 50 Minutes 600g filé av kolja
Risottomilanesemed stekta skaldjur och gremolataPortioner. Risotto. Skär lök och vitlök fint och fräs på medeltemperatur i gryta tills löken är glansig
Kolja600 g koljafilé smör, till stekning. potatis8 fast potatis 100 g smör. Räkröra50 g färsk pepparrot, riven 300 g skalade räkor 3 ägg, hårdkokta och rivna 5 kvist dill, hackade salt svartpeppar
4 Ärtpotatismos 500 g mjölig potatis (skalad) 300 g tinade gröna ärter 25 g smör 1 1/2 dl mjölk 2 msk fryst dill salt Smörstektkolja 1 paket tinade fina filéer av kolja (à 400 g) salt 140 g bacon 20 g smör till stekning av fisken 1/2 dl kapris Till servering 3/4 dl finriven pepparrot Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.