Jordnötssmör ger grytan en fantastisk smak, och tillbehören - skivad banan, strimlad kokos, rostade jordnötter och en supergod "stingig" chutney eller jelly - sätter den där extrapiffen på det hela
Till grytan passar det med kokt potatis, potatismos eller ris. Det mesta av köttet hade ändå lossnat och jag ville inte ta några risker att få kycklingben i min, makens eller barnens mun/hals
Det bjöds på ädelostgratinerad kycklingfilé och ris som jag mer än gärna mumsade i mig. Det är knappast ett recept, men ett busenkelt knep för att sätta den där lilla extrapiffen på såsen, och därför vill jag dela med mig av detta lilla tips även till er
Koka riset. Strimla korven och bryn tillsammans med löken. Servera med en god grönsallad. Häll på grädden samt späd på med ca 1 dl vatten. 2 tsk kapris
Häromdagen fick jag årets första bukett medkrispiga, vårligt hoppingivande tulpaner. Det kan vara kokt potatis, grönsaker, korvsnuttar, lite köttfärssås, kokt ris, eller som här det allra sista av julens skinka, som fick sällskap av grönsaker och en äggstanning
Servera medris och sallad. Så klart blir koktiden längre med högrev och fransyska, men jag tycker att köttet bör koka minst en timme oavsett för att få ordentligt god smak på grytan
Servera korvgrytan med kokt potatis, ris, pasta, quinoa. Idag får du alltså förslag på en alldeles vanlig korvgryta, som fått lite förstärkning av morötter, vitlök och körsbärstomater på burk, samt lite extrapiffmed ett lantbuljongpulver med indisk kryddning
Kornen blötläggs i några timmar och kokas sedan i vatten, och är ett bra alternativ till quinoa, cous-cous (finns faktiskt glutenfri av majs) och ris om man känner för att förnya sig lite
potatismos eller ris. Blanda det hackade med färsen och ägget. Servera med. Dra av korvskinnet. Skala löken. Finhacka korven, löken och persiljan i matberedare eller för hand