Rimmat Kalkonbröst. Skiva löken och lägg i tillsammans med lagerblad och kryddpeppar. Det blev betydligt enklare med ett litet, rimmat bröst, än att steka en hel fågel på 6-8 kilo. Rimmat Kalkonbröst 500 gr Kalkonbröst 2 msk Havssalt 1 msk Pinjehonung 1 gul Lök 8 Kryddpepparkorn 2 Lagerblad Gnid in kalkonen med salt och lägg i en djup tallrik. 8 Kryddpeppar
Tillsätt ägg, mjöl, mjölk, salt och kryddpeppar, och blanda till en tjock smet. Stek fläsket knaprigt i het stekpanna, ca 2 minuter per sida och krydda med kryddpeppar. 2 krm kryddpeppar. 1 tsk kryddpeppar
Blanda i kryddpepparn på slutet. 1 kg potatis (oskalad)300 g rimmat fläsk1 gul lök1/2 tsk krossad kryddpeppar1 ägg3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna medSmör, saltKoka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. 300 g rimmat fläsk. 1/2 tsk krossad kryddpeppar
at kryddpeppar. Rimmat sidfläskca 1½ kilo färskt sidfläsk½ dl salt½ tsk salpeter Blanda salt och salpeter och gnid in köttet med blandningen. RullsyltaTill kryddningen av köttet2 tsk krossat kryddpeppar1 tsk malen ingefära½ tsk kryddnejlikaKrydda den tjockare delen av köttet och rulla samman till en rulle som binds upp, se nedan för beskrivning. Till kokningen av köttet10 kryddpepparkorn / liter vatten10 vitpepparkorn / liter vatten1-2 msk strösocker1 skivad morot1 halverad gul lök utan skal2-3 msk ättiksspritLägg rullen i en gryta, mät upp vatten i ett litermått och slå på så mycket vatten så rullen täcks. 10 kryddpepparkorn
260g rimmat sidfläsk. 3msk nymortlad kryddpeppar. 260g rimmat sidfläsk. 3msk nymortlad kryddpeppar. Det är så underbart att man kan göra glutenfria kroppkakor då det är bland det bästa jag vet, här serverat med vit sås och picklade lingon
Lägg i fläsk, lagerblad och kryddpeppar. 250 g rimmat sidfläsk. 3 kryddpeppar. Lägg ärtorna i blöt över natten övertäckta i en stor kastrull eller skål
4 1 liten gul lök 150 g rimmat sidfläsk 1/2 msk stött kryddpeppar 1 kg rå potatis 300 g kokt potatis 1 1/2 dl vetemjöl 1 tsk salt + salt till kokvattnet Till servering skirat smör rårörda lingon Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
I palten är det bara rimmat (ibland steker jag på det lätt i pannan före jag fyller). I kroppkakan är det finskuret fläsk, kryddad med lök och kryddpeppar
Blanda med kryddpeppar och låt svalna. 400 g rimmat sidfläsk i skivor. 2 tsk kryddpeppar. Fyllning400 g rimmat sidfläsk i skivor 1 gul lök, skalad 30 g smör 2 tsk kryddpeppar
½ msk malen kryddpeppar. Koka fläskläggen med lök och morötter, samt 6-7 kryddpepparkorn och lagerbladen i ca 1,5-2 timmar, skumma av i början. Rensa av köttet och lägg i en matberedare med en del av den kokta löken och 1/2 rå lök samt 1/2 matsked malen kryddpeppar och lite buljong och mixa ner till en smet och blanda ner i moset. 6-7 kryddpepparkorn