Lägg ner ett helt fläsklägg í grytan och täck med vatten. Ärtsoppa med fläsk i CrockPot Save Print Ingredienser 1 kg torkade gula ärtor 1 rimmatfläsklägg 2 hela skalade morötter 2 hela gula lökar 2 kvistar timjan 3-4 lagerblad 2 kvistar mejram 1-2 l vatten Gör så här Lägg ärtorna i blöt över natten och skölj noggrant av dem på morgonen. 1 rimmatfläsklägg. 2 kvistar mejram
Lägg i morot, lök med två nejlikor instuckna, samt lagerblad och timjan, mejram eller kyndel. 12 tsk torkad timjan, mejram eller kyndel. 1400 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg. 1timjan, mejram eller kyndel. 11 kg torkade gula ärter blötläggningsvatten vatten för koket 1 tsk salt 1 st skalad morot 1 st stor skalad gul lök 2 st kryddnejlikor 1 st lagerblad 2 tsk torkad timjan, mejram eller kyndel 400 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg 200 g bacon i bit (rökt sidfläsk) 200 g rå fläsk- eller köttkorv eventuellt lite vatten och lite salt timjan, mejram eller kyndel skånsk senap söt svensk senap dijonsenapLägg ärterna i en bunke eller skål
Tillsätt sedan fläskköttet, här passar det bra med både fläsklägg, eller revben, eller något annat gott fläskkött på ben, gärna en rimmad bit för extra smak
Lägg fläskläggen i en stor, tjockbottnad gryta tillsammans med skalade morötter och lökar. 1 rimmad fläsklägg. 2 tsk torkad timjan eller mejram eller en kvist färsk timjan
rimmad fläsklägg. torkad mejram. Lägg fläskläggen i en stor kastrull med ca 3 liter vatten, låt koka upp och ta bort skummet. Lägg i skalad gul lök samt skalad morot samt timjan och mejram, låt koka under lock i ca 30 minuter