En riktigt god gräddsås är en sås som reder sig själv. Den här gräddsåsen brukar jag göra väldigt ofta och den funkar till det mesta, pannbiff, köttbullar, helstekt fläskkarré osv
Gräddsås. Blanda löken, grädden,sojan, potatisen och kryddorna innan färsen tillsätts. Smeten skall vara rätt saftig (nästan svåra att rulla) annars späd på med mer grädde, stek i smör
gräddsås. Köttfärslimpa med gräddsås 4 port. Hacka löken och stek den riktigt mjuk i smöret på låg värme, ca 30 min. Jag blev lite otålig och höjde värmen på ugnen till 225 grader efter ca 30 min och då fick köttfärslimpan riktigt fin yta men all steksky fastnade i formen
Persiljejärpar, en riktig gammal husmansklassiker i det svenska köket. Härligt saftiga och smakrika järpar med mycket kruspersilja och en krämig gräddsås är svårslaget på middagsbordet
Jag har testat det men har aldrig riktigt fått det att bli bra. När jag var i USA med min syster så var vi lite oense om vad som ansågs vara ”Swedish Meatballs” – var det med gräddsås eller utan
Persiljejärpar, en riktig gammal husmansklassiker i det svenska köket. Härligt saftiga och smakrika järpar med mycket kruspersilja och en krämig gräddsås är svårslaget på middagsbordet
Såsen blev en riktig smakupplevelse. Rådjursstek med Äppelgräddsås 1 kg Rådjursstek med ben 2 msk torkad Rosmarin 2 msk Havssalt 1 tsk nymald Vitpeppar 5 dl Grädde 1 gul Lök 1 Svenskt Äpple 3 msk Smör 1 dl Calvados 1 dl Vatten 3 msk Viltfond 1 msk Ekologiskt Buljongpulver 1 msk Calvados och 1 tsk Honung Gnid in steken med finhackad rosmarin, salt och peppar