Ricottaplättar med blåbär ca 18 st. Ricottaplättar med blåbär ca 18 st. . Gomorgon lördag. Det fina augustivädret är puts väck och istället har regnet och blåsten kommit
Ingr. 4port. 250 g ricottaost, 30 g strimlad babyspenat, 30 g strimlad ruccolasallad, 75 g finriven parmesanost, 5 msk vetemjöl, 3 små ägg, salt och peppar
Det här är bra vardagsmat. Lätt att svänga ihop och ett bra alternativ till pasta. Små plättar med god smak av parmesanost och ricotta och enkel tomatsås till det
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Ricottaplättar. 1. Blanda ricottaost, parmesanost, mjöl, basilika och äggula. Krydda med salt och peppar. Vispa äggvitan till skum och rör ner i smeten
Servera squash- och ricottaplättarna på brödet med sötpotatismarmelad till. Skär bort kanterna på formfranskan och mixa brödet i en matberedare så att konsistensen blir som ströbröd