Vi valde varsin pizzabit som vi alla delade på, vi valde pepperonipizza, gorgonzolapizza, korvpizza och en vegetarisk pizza med champinjoner, oliver och paprika
Vi valde deras katalanska pizza med bouquerones, röd paprika, rosmarin och pecorino, Chipirones y chorizo som är en god blandning av bläckfisk, chorizo, färskost och vitlök och deras Pequino selection som är en salig blandning av olika charkuterier
Salt och sött och så klart berbere – en kryddblandning som bland annat består av ingefära, kryddpeppar, kardemumma, korianderfrö, bockhornsklöver, muskot, kryddnejlika, spiskummin, paprika och chili
Våra samosas serveras med en korianderchutney och överraskade nog en liten klassisk sallad med isbergssallat, gurka, paprika och en rhode islandliknande dressing
I New York var det en tydlig trend att servera den klassiska tortillabrödet på längden och tvären, speciellt från alla mindre street restauranger som finns i vartenda gathörn på Manhattan, utom på 5th Aveny. 1tsk Paprikapulver1tsk Koriander1tsk Vitlök, finmortlad2tsk Spiskummin1tsk SaltTomatragu. Skiva zuchinin i ca 0,5cm tjocka skivor, skär paprikan i större bitar. 1tsk Paprika
Bara det inte är alltför avancerat med tips och recept från superkockar som jobbar på snofsiga restauranger så att man inte har en chans att göra likadant
Dem lärde jag mig att laga under några månader som Kock på en Grekisk restaurang, Volos i Östersund, i början på 90-talet. Kalkon och Paprika på en pinne 250 gr Grytbitar av Kalkon 2 röda Paprikor 1 msk Oregano Saften av en Citron Havssalt och Svartpeppar Skär paprika och kött i ungefär lika stora bitar
Denna rätt åt vi på en restaurang utanför Larnaka på Cypern. Strimla paprikan. Lägg i tomatskivor, lökskivor, paprikastrimlor, feta i stora bitar, oliver, gör gärna flera lager
Kyckling tikka med sin speciella röda färg, en söt och mild räkcurry med smak av mango och kokosmjölk, en syrlig biff dopiaza med mycket lök och en kyckling jalfrezi med paprika, som trots chilin inte var brännande stark