Salt, peppar och soja. Torkat och lättrökt renkött med västerbottensost och lingon. Gör en vanlig redning av smör, mjöl och grädde, red av med lite mjölk om den blir för tjock, smaka av med salt, peppar och soja och häll i murklorna
Blindh Ren levererar direkt från Härjedalen till Stockholm där man får möta upp och hämta lådorna och det är bara rent kött av hög kvalitet utan tillsatser hävdar de, även om man hört talas om att renköttet är mycket högre kvalitet uppe i Norrland medan vi får hålla tillgodo med "Stockholmsbitarna"
I Japan är “Gyudon” (nötkött i ris skål på japanska) en välkänd maträtt men här använde jag renkött i stället för nötkött, som jag tror att renkött smakar nästan nötkött och man kan lätt få tunna skivor renkött medan det är svårt att få tunna skivad nötkött
6-8 hg grytbitar av renkött. 1 msk soja. Gör i ordning marinaden. Skär därefter köttet i centimetertjocka skivor och lägg dem i marinaden i 1-2 timmar i kylskåp
Lättrökt renkött stekt på muurikka som blandas med sallad, tomat och gurka i ett pitabröd. Sedan blandade vi en glaze med honung, tomatpuré, soja, vitlök, chili, salt och peppar