ServeringBottna med en hög av den friterade potatisen och ringla över den uttunnade gräddfilen och strössla över finskuren gräslök, pepparrot och sist det finrivna renköttet
Men självklart smakar renkött fantastiskt året om. 400 gram renskav2 1/2 dl grädde1 dl hackade trattkantareller (jag använde torkade, blötlagda)1/2 dl hackad gräslökMycket svartpepparsaltSmör till stekningStek köttet på hög värme. 1/2 dl hackad gräslök
Nu går det inte mig veterligen att få tag i färskt renkött i mina hemtrakter men det frysta var ok också även om jag inte kan säga att jag tycker att ren är godare än tex nötkött
Tillbehören kan varieras i det oändliga, jag valde mitt nyrökta fläsk från förra helgen, men vad sägs annars om tex stuvad spenat, brissling eller sardiner i tomat, vita bönor, prinskorv, "bangers" och mashed potatoes, bakade tomater, räkor och rödlök, lax & lax i alla dess former, stekt kycklinglever, rökt renkött
Blanda renkött, pepparrot, olivolja och gräslök i en skål. renkött. näve gräslök. Hacka schalottenlöken och svetta* den i smör tillsammans med skivade champinjoner och murklor i en kastrull
1/2 gul lök 2 burkar hela tomater 5 dl grönsaksbuljong 1 msk tomatpuré 1 dl crème fraiche 1 tsk socker salt peppar cirka 100 g varmrökt röding cirka 2 dl gräddfilsdipp dill & gräslök Skala och skär löken i bitar och mixa tillsammans med burktomater och grönsaksbuljong. Lite smör 4 mjuka tunnbröd 2 dl strimlad sallad av valfri sort 150 g rökt renstek i tunna skivor 8 gula paprikaringar svartpeppar 2 dl libanesisk matyoghurt (Milko har färdig) eller 2 dl matyoghurt + 1 msk mynta + 1 pressad vitlöksklyfta Bred smör på tunnbröden, lägg på strimlad sallad, renkött och sist paprikan
rökt renkött - finhackat. gräslök - finhackad. Blanda ingredienserna och bred på tunnbröden. Rulla ihop från långsidan och skär i skivor med en vass kniv