Renfile ägg recept

Renfilé a la Kollen

Renfilé a la Kollen

Putsa bort den vita hinnan från renfilen om det inte redan ärgjort och torka därefter av filen med hushållspapper
Långpannebröd och renfile i marinad

Långpannebröd och renfile i marinad

Vispa äggvitorna till hårt skum. Längst ner ser ni också renfilen som ligger i marinad. Vänd ner äggvitorna med varsamma men kraftiga rörelser till allt blandats
Laxtartar med råraka

Laxtartar med råraka

Lägg i en skål och blanda med schalottenlök, salladslök, citronjuice och majonnäs. Skölj igen och lägg rivet att torka i en handduk

Rendjursfilé på mitt vis

Skär den inbakade renfilen i portioner, lägg rotgrönsakerna i botten på talriken och ovanpå en portion av renfilen, såsen häller du över de hela

Ren och löja på samma omelett

Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Fördela den rivna osten i smorda, ugnsfasta portionsformar och häll äggstanningen över

Aartsy

Ett lågtempererat ägg servers med en kräm och chips på jordärtskocka. Modigt och helt rätt med ägg på menyn, men att rätten är kall känns som något man borde förvarnat om på menyn (eller var det miss från köket

Västerbottenspiccata på ren

Blanda äggen med lite av osten. 2 ägg. Mjöla köttet och doppa bitarna i ostmassan. Bryn köttet och efterstek det i 175 graders ugnsvärme 6-7 minuter