Renfilé olivolja recept

Renfilé till festmiddag

Renfilé till festmiddag

några msk olivolja. lite olivolja eller annan olja att steka i. några msk olivolja. beräkna 150-200 gram kött per person så totalt 400-800 gram renfilé. 400-800 gram renfilé
Ren med palsternackskräm och pumpapuré

Ren med palsternackskräm och pumpapuré

1Pumpapuré500 g butternutpumpa 1 msk olivolja 2 tsk salt 25 g smör 0,5 dl grädde 1 tsk peppar. 1Grönkålschips75 g grönkål, skalad 3 msk olivolja 1 msk salt. 1Ren600 g renfilé 2 tsk salt 2 tsk peppar 10 kvistar timjan 4 klyftor vitlök 0,5 dl rapsolja 25 gram smör
Renfilén på annorlunda sätt...

Renfilén på annorlunda sätt...

Under tiden förbereder du dina skalade rotsaker, skär persiljeroten och moroten på längden i smala båtar eller tjocka strimlor, löken skär du i klyftor, blanda samman alla rotsakerna i en ugnsfast form, salta och peppra lätt, och häll över några droppar god olivolja

Plankstek med renfilé

Stek löken mörkbrun i en kastrull med olivolja. 1 olivolja. 1. Sätt ugnen på 275 grader och sätt in lätt inoljade ekplankor ca 10 minuter
Provlagar inför helgens middag

Provlagar inför helgens middag

Det kan lika väl vara falukorv som renfilé bara det är tillagat med någon slags eftertänksamhet och kärlek

Grillrökt renfile med tillbehör

Krossa enbär, massera köttet i några minuter med enbär, olivolja och salt. 500 g renfilé (ytter eller inner). 1 msk olivolja. 1 msk olivolja

Whiskymarinerad renfilé

Bryn renfilén hårt, strö på salt och peppar under tiden. 2 msk olivolja. 400 g renfilé. Koka vinäger, socker och enbär tills sockret löst sig

Renklämma med svenska smaker

olivolja. 1 kg renfilé. Blanda ost, lingon och pepparrot. Gnid in köttbitarna med enbär och svartpeppar. Låt dra några minuter

Ren Slashing

Färsk renfilé. Blanda upp med Cognac, Dijon, ketchup, en äggula, enbär, en dash olivolja, salt & peppar, ½ hackad gul lök

Inbakad renkalvfilé

Putsa renfilén fri från senor. olivolja. Lägg på renfilén och rulla färsen omkring, jämnt och fint. Tina renskavet och finfördela det i en matberedare