Det är gott som det är med lite smakförstärkare bara. Det blev en hel del godsaker, bland annat röd spetskål, någon form av krispig kål som liknar en högre variant av pakk soy, gul – och rödlök, morötter och betor
I Centralamerika, Mexiko och södra USA görs ceviche ofta på den lokala varianten på lax, ”regnbåge”. Peta försiktigt med en gaffel då och då så att limesaften kommer åt överallt
Fick med mig lite färdkost i form av en röra på rökt regnbåge, rödlök, dill och majonnäs. Efter en vecka hemma i Jämtland åkte jag på torsdagskvällen tillbaka ner till Stockholm igen, efter en dag med möten på Ecocaféet
Grilla Regnbåge, till kokt potatis och örtsås. Idag klev jag upp "tidigt" (beror på vem du frågar), iallafall väldigt tidigt för att vara mitt uppe i nattperioden och medföljande dygnsrytm
Ingredienser rökt regnbåge. Skala morötter, palsternacka, rödlök och persiljerot. Enrissökt regnbågsfile med rostade rotfrukter är en skön blandning mellan den tyngre rökiga smaken samt den fräscha friska smaken som fås från regnbågslaxen
Varmrökt rödig med HjortroncremefraicheGravad regnbågeRökt renstek med pepparrotsgräddeRökt älgkorv och renkorvTjälaknul med rårörda lingonJämtländsk potatissallad (potatis, rödlök, gräslök, persilja och senapsvinegrette)Skärvångens dessertostar, druvoroch confitureBröd, kex och smörGrönsalladMina favoriter blev absolut rödingen, regnbågen och potatissalladen