1. Mixa nötterna (valfritt hur länge du vill mixa dem beroende på om du vill ha en slät eller lite mer nötig konsistens).
2. Tillsätt urkärnade dadlar, vaniljpulver, kakao och lite vatten i taget och mixa till en slät smet.
3. Häll i en smet och låt stå i frysen över natten.
Till kaffet serverades en enkel äppelkaka med ett täcke av kokos och två varianter av rawkladdkaka som serverades med hallon och vispad kokosmjölk med lite smak av äkta vanilj
Kladdkaka. Bred cashewgrädden över kladdkakan. Mixa valnötterna fint i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa till en jämn smet, men den ska inte vara helt slät
Citron kladdkaka är så gott, nästan för gott. Man tänker citron-sur nej det är det inte. Man känner av syrliga smaken lite men ihop med grädde så är den fantastisk gott
Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig)
Jag älskar att göra raw cheesecakes till dessert och fika. De allra flesta blir verkligen imponerade att det är en helt raw och “nyttig” dessert/kaka som de äter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.