Ratatouille recept

9 Spara
Ratatouille

Ratatouille

Skär squash och aubergine i bitar. Servera ratatouillen till stekta fisk- och kötträtter. 1 liten squash
6 Spara
Enkel ratatouille med fetaost

Enkel ratatouille med fetaost

Låt koka upp, tillsätt vitlök och övriga kryddor och låt sjuda i en halvtimme. Lägger man till fetaost till ratatouille så blir det som en varm variant på grekiskt sallad, eller grekisk sallad kanske är en kall ratatouille med fetaost
3 Spara
Ratatouille

Ratatouille

Har absolut inte kunnat äta det tidigare men så tänkte jag att eftersom min smak har ändrats så mycket den senaste tiden kanske jag även gillar paprika så tog med den i grönsakröran och tur var väl det, riktigt gott
1 Spara
Grönsaksgryta "Ratatouille style"

Grönsaksgryta "Ratatouille style"

Skala morötterna och skär dem i tunna skivorSkölj fänkålen, skala löken och finhacka demSkölj squashen och skär den i små bitarSkala vitlöksklyftorna och finhacka eller pressa demKärna ur paprikorna och skär dem i bitarSkiva champinjonerna eller skär dem i fjärdedelarStek morötterna i lite olja i en rymlig gryta/kastrullTillsätt lök, vitlök och fänkål, låt steka tills de börjar bli mjukaTillsätt paprika och squash, låt dem steka med tills de också börjar mjuknaTillsätt vita bönor i tomatsås och tomaterna, blanda och låt puttra under lock på svag värme några minuterSkölj de blandade bönorna och häll i dem i grytan, blanda även i champinjonernaSmaka av med salt, peppar och basilika och oregano, låt puttra ihop några minuterFoto
9 Spara
Havskatt med ratatouille och sardellaioli

Havskatt med ratatouille och sardellaioli

Ratatouille. 300g Havskatt3msk Olivolja10cm Aubergine, skuren i mindre tärningar10cm Squach, skuren i mindre tärningar1/2st Rödlök, finskuren1/2st Röd paprika, finskuren10st Små cocktailtomater, delad på hälften10st Gröna oliver, hackade2msk Kycklingfond, koncentrerad2-3dl Passerade tomater2msk tomatpuré2msk Chilisås1tsk Harissa1tsk Timjan1msk BalsamvinägerNågra sardellfiler
5 Spara
Confit Byaldi

Confit Byaldi

Confit Byaldi är mycket lik ratatouille innehållsmässigt. Eventuella rester är underbart gott på rostad italienskt lantbröd, bredda med smör med skivad mozzarella, hackad timjan och toppade med resterna samt salt & peppar och olivolja ringlad överst
Sökförslag och sidor