Ratatouille koriander recept

Farish kebab med ratatouille och tsatsiki

Farish kebab med ratatouille och tsatsiki

Servera med tsatsiki, grönsallad, ratatouille och ett gott bröd. Ratatouille. ) Receptet på spetten kommer från Morberg grillar och ratatouillen från Icas billiga veckan
Äntligen är de här – tomaterna!

Äntligen är de här – tomaterna!

En annan personlig favorit är den tomatbaserade grönsaksröran ratatouille. Den piggar upp rätter med dragon, timjan och koriander

Kyckling med grönsaker

Jag hade tänkt göra kycklingwok idag men det blev lite geggigare, lite som en ratatouille med kyckling i
Ratatouillesoppa med fetaost och limegremolata

Ratatouillesoppa med fetaost och limegremolata

Blanda persilja (eller koriander) med limeskal och pressad saft samt vitlök och olivolja. Jag testade att späda ratatouille (som i sig är galet gott) med vatten och tomatspad för att få en soppa
Husets ratatouille

Husets ratatouille

SaltSvartpepparTimjanRosmarinKorianderfrön, hela (jag älskar smaken och känslan av hel koriander mmmm
Veckomeny nr 2

Veckomeny nr 2

Zaalouk på aubergine (en slags marockansk ratatouille). Kycklingfilé med (chimichurri och) yoghurtsås med koriander och chili
Lite tips på enkla och snabba luncher

Lite tips på enkla och snabba luncher

Häll i gröna ärter, röd paprika, en skvätt soja, en skvätt lime juice, några droppar fisksås, hackad koriander och lite pressad vitlök och blanda om
Piperade – fransk paprikaröra

Piperade – fransk paprikaröra

Piperade är en baskisk röra liknande den sydfranska ratatouille men gjord på paprika med lök i sås på tomater med vitlök och örter

Besök på SMAK på Restaurangen

Pepparot – ”Caviar” forellrom, rökt forell, citron Koriander – ”Cocktail” räkor, grape, avocado Tryffel – ”Oeuf cocotte” skogssvamp, lantägg Ingefära – ”Burgare” anklever, persika, brioche Basilika – ”A la Romana” ravioli, salsiccia, citron Vitlök – ”Milles Feuilles” sniglar, persilja Getost– ”Chevre chaud” betor, krasse, fikonvinäger Saffran – ”Gratinèe” blåmusslor, fänkål Sesam – ”Korean tartar” tonfisk, kimshi, soja Curry – ”Fish and chips” gös, äpple, krasse Kapris– ”Carpaccio” gödkalv, tomat, sardell Cashew– ”BBQ satay” oxkarrè, lime Kryddpeppar – ”Farmor Gunhild” kroppkakor, rårörda lingon Enbär – ”Rydberg” ren, pepparrot, tranbär Spiskummin – ”Pastilla” lammsadel, ratatouille, getostdessert

Mest brukte friske urter

Frøene kan støtes i en morter og gir god smak til tomatchutney, eplepai, småkaker, ratatouille og marmelade
Paprikasalsa med smaker från Marocko

Paprikasalsa med smaker från Marocko

Släktskapet med provensalsk ratatouille är tydligt. Jag har uteslutit ursprungsreceptets koriander. Men om du är av annan övertygelse kan du trycka i ett par matskedar hackad koriander