Ostrester i kylskåpet, rester av förvälld ramslök och lite späd, färsk sparris. Lägg den rivna osten i pajskalet, lägg på sparrisen, klicka ut ramslöken och smula över fetaosten
Koka sedan upp mjölken tillsammans med lagerblad, en gul lök skalad och delad på mitten och några pepparkorn, detta kommer ge en god smak till bechamelsåsen
muskotnöt, ramslök. Mjölk till lagom konsistens. Tillsätt lite smör och ha i mjölk och fortsätt mosa till konsistensen är lagom, beroende på om du vill ha större bitar potatis och palsternacka eller om du vill ha den så slät som möjligt
Häll mjölk, grädde & kryddpeppar i en kastrull. Vi lyxar till såsen genom att toppa den med brynt smör & en olja gjord på ett säkert vårtecken, nämligen ramslök
Igår blev det köttbullar med lite hetta i form av sambal oelek, som jag även kryddade med oxfond och ramslökssaltet jag vann på matbloggsträffen i helgen
3/4 dl mjölk. 1 tsk pestokrydda med ramslök (bild hittar du i det här inlägget). 3/4 dl mjölk. 1 tsk pestokrydda med ramslök (bild hittar du i det här inlägget)