Du kanske också gillarRamslöksfoccacia med havssaltMixpanna med majs, sötpotatis och chorizoKrämig potatissallad med bacon och gräslök Rostad färskpotatis
Många naturetusiaster är ute och plockar ramslök för fulla muggar och det är en fantastisk växt där smakerna påminner om en mildare vitlök och lite gräslök
Öppna paketet och skiva ramslöken tunt och fördela över fisken. 1 bunt ramslök. 20 g gräslök. 2 hela rödingar, ca 0,7-1 kg 4 knipplökar 8 gröna sparrisar 100 g nypotatis 1 bunt ramslök 2 citroner 20 g gräslök 20 g dill 50 g smör 50 g forellrom 1,5 dl crème fraiche 2 tsk japansk soja 1 msk citronsaft salt och peppar
Vårt senaste tillskott i vår sillinläggningskategori bockar av både i rutan för färger och för smaker, ramslök känns oerhört vårligt tycker vi, både vad gäller färg och smak
Krydda sedan med gräslök och tillsätt grädden. 2 msk gräslök eller ramslök. 0,25 rotselleri 1 palsternacka 2 morötter 2 potatisar 1 gul lök 0,5 purjolök Smör, till stekning Ca 7 dl vatten (fyll upp så det täcker) 2 grönsaksbuljongtärningar 2 msk gräslök eller ramslök 2-3 dl grädde
Strimla ramslök och hacka gräslöken. Strössla över ramslök och gräslök. Har du inte tillgång till ramslök, byt mot den mot samma mängd gräslök, totalt 2 matskedar. 1 msk strimlad ramslök*. 1 msk hackad gräslök
Ramslök smakar lite som en blandning mellan gräslök och mild vitlök. Ramslök är en av de saker jag hört talas om många gånger men aldrig köpt eller använt
bladlök, exempelvis vårlök, kajplök, ramslök, gräslök, piplök, vitlöksblast eller purjolök. Jag tycker väldigt mycket om att odla men som allra lyckligast är jag inte när jag rensar ogräs, sår frön eller skottar ner hästskit i odlingslådor