Rabarbermuffins med crumble recept

Rabarbermuffins med crumble

Rabarbermuffins med crumble

Muffins med smörstekta äpplen och smultäcke var lyckat, likaså dessa rabarbermuffins i megaformat. Alltså det här medcrumble, eller smuldeg
Rabarbermuffins med crumble

Rabarbermuffins med crumble

Nyp ihop ingredienserna till crumblen. Skala och skär rabarben i små bitar och smaksätt den med 1 msk strösocker, vaniljsocker och kanel. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet och lägg sedan på en sked av rabarberbitarna. Toppa muffinsen medcrumble och grädda i 200 grader varmluft i ca 15 minuter i mitten av ugnen
Rabarbermuffins med crumble

Rabarbermuffins med crumble

Här kommer receptet på mina rabarbermuffinsmed krispigt smulpajsströssel ovanpå. Fyll formarna till två tredjedelar med smeten
RABARBERMUFFINS MED CRUMBLE..

RABARBERMUFFINS MED CRUMBLE..

- Rabarbern skärs i mindre bitar och steks i smör, tillsammans med lite socker och kanel, låt det svalna innan det blandas i smeten

När kroppen och själen får sitt!

Och rabarbermuffinsmedcrumble förståss. Ljummen måttlig sommarvind då solen forfarande stod lågt för att sedan utvecklas till en riktigt varm och solig dag, då till och med jeansjackan kändes obehövlig
Rabarbermuffins med crumble

Rabarbermuffins med crumble

Nu var det dags att baka med rabarbern och då blev det dessa supergoda rabarbermuffinsmedcrumble och jag säger bara mmmmm

Rabarbermuffins med crumble

Först var jag sugen på att göra en rabarbersmulpaj men en rabarberstjälk kändes lite futtigt till det så då blev det en kompromiss - rabarbermuffinsmed smuldeg

Äpple och kanelmuffins med crumble

Jag gjorde ju rabarbermuffinsmedcrumble igår och de blev så goda att jag bestämde mig för att göra en variant med äpple och kanel också som man kan äta till kvällsfikat

Rabarbermuffins med crumble

med. Jag fyllde muffinsarna med 1 msk smör rabarber 1 msk socker och blåbär Smält smör, rabarberna och socker i stekpannan sen låter du det svalna och blanda ned i muffinssmeten + blåbär. Smuldeg (crumble) 75 g kallt smör 2 dl havregryn 1 dl vetemjöl 1 dl socker Tärna smöret och nyp ihop med resterande ingredienser i en bunke. Fyll muffinsformarna till 2/3 dl med smet och strö över lite smuldeg på varje muffins (du kan va ganska generös med smuldegen) Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 12-15 minuter och i 20 minuter om du använder stora muffins formar Blir ca 18 st om du använder vanliga bullformar. Jag gjorde inte de med dom 6 sista muffinsarna som skulle gräddas och det fick jag bittert ångra. 2/3 dl med

Rabarbermuffins med crumble

 Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Strö lite crumble på toppen av varje muffins

Sommarsött

Go’gubb och rabarbermuffins från Glutenresan. Havtornsparfait med pistagenötflarn och chokladyoghurt från Nu kokar jag