Nyp ihop ingredienserna till crumblen. Skala och skär rabarben i små bitar och smaksätt den med 1 msk strösocker, vaniljsocker och kanel. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet och lägg sedan på en sked av rabarberbitarna. Toppa muffinsen medcrumble och grädda i 200 grader varmluft i ca 15 minuter i mitten av ugnen
Ingredients (crumbles). Det blev dessa oerhört saftiga rabarbermuffins kryddade med kanel och kardemumma som jag sedan toppade med smul, bitar av vit choklad och en härligt söt jordgubbssås
Och rabarbermuffinsmedcrumble förståss. Ljummen måttlig sommarvind då solen forfarande stod lågt för att sedan utvecklas till en riktigt varm och solig dag, då till och med jeansjackan kändes obehövlig
Först var jag sugen på att göra en rabarbersmulpaj men en rabarberstjälk kändes lite futtigt till det så då blev det en kompromiss - rabarbermuffinsmed smuldeg
Jag gjorde ju rabarbermuffinsmedcrumble igår och de blev så goda att jag bestämde mig för att göra en variant med äpple och kanel också som man kan äta till kvällsfikat
med. Jag fyllde muffinsarna med 1 msk smör rabarber 1 msk socker och blåbär Smält smör, rabarberna och socker i stekpannan sen låter du det svalna och blanda ned i muffinssmeten + blåbär. Smuldeg (crumble) 75 g kallt smör 2 dl havregryn 1 dl vetemjöl 1 dl socker Tärna smöret och nyp ihop med resterande ingredienser i en bunke. Fyll muffinsformarna till 2/3 dl med smet och strö över lite smuldeg på varje muffins (du kan va ganska generös med smuldegen) Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 12-15 minuter och i 20 minuter om du använder stora muffins formar Blir ca 18 st om du använder vanliga bullformar. Jag gjorde inte de med dom 6 sista muffinsarna som skulle gräddas och det fick jag bittert ångra. 2/3 dl med