Dra av skalet på grövre rabarberstjälkar. Servera med smetana blandad med honung. Skär rabarbern i stavar, skivor eller bitar och blanda med potatismjölet och strösockret
Ät som den är eller servera eventuellt med vaniljglass eller Smetana. Då jag använda hallon också (vilket förstås inte är första gången då jag brukar mixa hallon i rabarberpajen)
Och hur gott det än är med yoghurt, smetana, majonnäs och alla möjliga mejeriprodukter en kan blanda till och klicka på halvorna vid servering är jag nödgad att hitta andra alternativ
Där är tyvärr svårodlat för grönsaker men där finns rabarber, krusbär, vad jag tror är smulgubbar (rosa blommor och ganska små jordgubbar som sällan blir någon skörd att tala om då gråsuggorna äter upp dem innan de hunnit växa till sig), smultron, dragon, mynta, timjan, gräslök och säkert någon mer örtkrydda jag glömt av för stunden
Hittade rabarber i affären och blev sugen på paj, blandade ner lite frysta hallon och rörde ihop en fyllning med smetana, en (laktosfri) nyhet från Arla köket