Rabarber och jordgubbsglass utan glassmaskin Victorias
catrineyngbro
catrineyngbro

Rabarber och jordgubbsglass utan glassmaskin Victorias

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rabarber och jordgubbsglass utan glassmaskin
  • 3 dl vispgrädde (äkta 40%)
  • 2 hela ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  •  
  • Rabarber och jordgubbskompott
  • 160 g rabarber
  • 1 msk vatten
  • 60 g jordgubbar
  • 1/2 dl socker
  • Victorias provkök

Beskrivning

    Gör så här:
    Börja med att göra rabarber och jordgubbskompotten som ska svalna. Dela rabarbern i mindre bitar, skala den innan om det behövs. Koka upp rabarber bitarna med lite vatten och socker i en kastrull. Har du frysta jordgubbar så tillsätt de direkt, har du färska kan du dela de och tillsätta mot slutet av kokningen. Gott om det blir lite jordgubbsbitar i glassen. Koka tills det mjuknat och rör om till en fin kompott. Låt svalna.
    Vispa grädden rätt så hårt i en bunke.
    I en annan bunke vispar du ihop ägg, strösocker och vaniljpulver tills det fluffat upp, ca 1 minut med elvisp. Häll sedan över äggvispet i grädden och rör om försiktigt tills allt blandats. Tillsätt rabarberkompotten, du kan spara lite och ringla på toppen om du vill. Häll över i en form och ställ in i frysen några timmar tills glassen fryst.
    För bästa resultat så ställ fram glassen ca 30 minuter innan den ska serveras så den mjuknar något. ÄT OCH NJUT!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.