Det här receptet är nästan samma som jag använde till rabarberkakan och smuldegsströssel men jag dubblat det så att det räcker till en hel långpanna och bakade det med blåbär istället för rabarber och lavendel
som är gjord med äpple, bär eller rabarber. Jag har redan lagt upp det receptet på bloggen (se denna banansmulpaj med carobsås och yoghurt-vaniljkräm här) men innan jag åkte till Grekland för långsemester så ville jag ta vara på de fina rabarberna som växt i vår trädgård
Nyp ihop ingredienserna till crumblen. 12 dl rabarber. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet och lägg sedan på en sked av rabarberbitarna. Toppa muffinsen med crumble och grädda i 200 grader varmluft i ca 15 minuter i mitten av ugnen
Swedish crumble cake with strawberries and rhubarb. Det är svårt att gå till fler härliga sommar-smaker i ett, jordgubbar och rabarber är nog bland det godaste som kikar fram under sommaren
Här kommer receptet på den rabarberkaka jag bakade igår eftermiddag. Crumble. Bakade den även förra året när rabarbern växte sig hög och kommer i håg att jag utnämde den till cafékaka
Mandelmuffins med rabarberfyllning och kardemummacrumble. Rabarberna skivade jag tunt och stekte dem kort tillsammans med smör, nymalen kardemumma och muscovadosocker
Av rabarbern ville jag göra något nytt, alltså inte en god crumble eller parfait eller marängpaj (trots att de alla är urgoda) och till slut föll valet på en smördegstarte med vaniljkräm
Fast det är å andra sidan ganska svårt att tro att det är maj därute när små snöflingor trillar ner från himlen och lägger sig bland den gräslök som vågat sig upp och smått bäddar in mina små musöron till rabarber
Lägg i rabarber och smula över crumble. Crumble. Rabarber. Havre crumble. Rabarber. Crumble. Dela Rabarber stjälkarna i lagom små bitar, och lägg i en bunke