Grovmald senap, äpple och purjolök ger en smak som passar lika bra till en god, grillad korv som till varmrökt lax - eller då, som i vårt fall, röktmakrill
Blanda fisk, ägg, lök, crème fraiche och senap. 2 st makrill. 1 msk senap. Bred bordsmargarin på bröden. Dela den ena fisken i mindre bitar och spara den andra till garnering
6 dl kokta matkorn (eller mathavre)400 g (2 medelstora) grön fast zucchini200 g (2 rejäla) morötter10 rädisor2 knipplökar200 g rensad röktmakrill eller böckling. ½ dl neutral rapsolja2 tsk stark curry1 msk vitvinsvinäger1 msk osötad stark grov senap, t ex fransk2 msk pressad citron2 krm strösocker1 msk kallpressad rapsolja eller god olivoljaörtsalt, gärna Herbamare. 200 g rensad röktmakrill eller böckling
Då till röktMakrill, men den passar perfekt till kräftor också. Hemgjord Majonnäs 2 Ekologiska Äggulor 1½ tsk osötad Senap ½-1 krm Havssalt Lite nymald Vitpeppar 1 tsk Vit Balsamvinäger Några droppar Worcestersauce 2 dl Zeta’s Rapsolja Blanda gulor, senap, vinäger och salt med stavmixern i en smal, hög bunke
Legymsallad med rökt skinka eller kalkon är en lunch som passar mig väldigt bra en sån här dag. Sista semesterdagen och mannen bjuder på grillad makrill och jordgubbar
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Eller varför inte rostbiff, röktmakrill eller knaperstekt proscuito och rostade solroskärnor. Smaksatt med exempelvis lite fransk senap, finhackat äpple, kapris eller smörgåsgurka och lite salt
Skivad på macka eller i tunnbröd tillsammans med lite god matjessill eller röktmakrill, en vällagrad ost, hackad gräslök eller rödlök och en klick gräddfil är den optimala lunchen
t ex kycklingsallad (mycket kyckling, ingen pasta el dyl), kokt korv i mat-termos (inget bröd), ketchup och senap i småburkar, kokta ägg, morots- och gurkstavar, oststavar, rökt skinka, en halv burk kvarg med frysta hallon i (hallonen håller kvargen kall i flera timmar), wraps (LCHF-varianten), makrill eller tonfisk på burk, nötter som snacks, vatten att dricka (då dricker man för att man är törstig, inte bara för att det är sött/gott)