Under våren kommer Rebecka att starta ett mindre kallkök med fokus på växtbaserat mathantverk, mest rawfood och matlagningskurser i Olskroken, Göteborg
The post Gästblogg – En smak av Karin appeared first on Kryddburken. Så sedan 2007 har jag nyfiket följt Kryddburken och flera andra matbloggar som har en lika matnördig ägare som jag själv Det är därför en mycket stor ära att få gästblogga här inne på Kryddburken
Hacka rödlök, krossa vitlök och rör sedan ihop samtliga ingredienser, krydda efter smak. Detta serverades med grillad kalvfilé som marinerats i bla öl, vitlök och sambal
Det blir lite ensamt här på bloggen ibland. Jag har mött Jeanette Bohman från Skivars Gästgivaregård i jobbet flera gånger och när jag såg deras sillbuffé på Facebook fick jag idén att låta henne blogga om ett av de mer spännande recepten i år
Rosta spiskummin och koriander i en torr panna och mortla sedan. Idag gästbloggar Gosia hos mig. Tillsätt tomatpurè, pressad vitlök och koka tills köttet känns mört
olivolja och krydda med örtkryddor, pressad vitlök, salt och svartpeppar. 3 vitlöksklyftor. 1 vitlöksklyfta. rosmarin, pressad vitlök, cest från 1 citron och saft från 0,5. Mojsa runt marinaden ordentligt och lägg köttet i kylen min 3. 3 vitlöksklyftor. 1 vitlöksklyfta
Jag har alltid haft en väldigt stor passion för bakning och matlagning. Ändå är påsken kul och när jag nu har en sådan stor passion för bakning och matlagning så tycker jag det ”viktigaste” med påsken är all god mat, alla påsk bakverk och självklart det goda påskgodiset
Jag började blogga för drygt tre år sedan för att jag ville visa hur god lättlagad mat kan vara. Årets andra gästbloggning kommer från Emmy som driver bloggen Remsans bistro som jag har följt innan jag själv ens började blogga
Min passion för matlagning har växt fram de senaste åren och bloggen startade jag som ett spontant projekt och sedan dess tycker jag bara det är mer och mer roligt att laga mat
Lägg kycklinginnerfiléerna i en ugnsfastform, krydda dem med salt, peppar och vitlökspulver. Kantarellkyckling med klyftpotatis 4 pers1 påse kycklinginnerfilé ca 700g2 pkt kavlis kantarellost1 burk lätt creme fraiche2,5 dl matlagningsgrädde2 dl riven ostsalt, peppar och vitlökspulverSätt på ugnen, 225 grader. 2,5 dl matlagningsgrädde
Härlig porterstek med Hasselbackspotatis, recept gästbloggat av Lotta på Två Små Kök. )1/2 dl svartvinbärssaft + 1/2 dl vatten 1 msk svartvinbärsgelé3/4 dl äkta kinesisk soja6 hela vitpepparkorn2 tsk torkad oregano 1 knippe färsk oregano2 skivade gula lökar2 morötter i grova slantar2 hela vitlöksklyftor2 köttbuljongtärningarSåsen görs av. 2 hela vitlöksklyftor
Gästbloggare Linda Filipsson. Här kommer receptet på brödet som jag komponerade ihop till mässan ”Mat för Livet” och som jag sedan bakade i Ankarsrums monter på mässan
För en tid sedan fick jag en förfrågan av Ankarsrum (som tillverkar köksmaskiner) om jag ville gästblogga åt dom i samband med deras satsning på glutenfri bakning – det lät som en väldigt rolig utmaning som jag tackade ja till
fruktlager. Äpple / blåbär paj. Detta är en dubbel sats eftersom vi i vår familj är galna i pajdeg. Lägg ett lager pajdeg i botten och sedan strö resten över ( det gör den tvålagrig)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.