Rödvinssås olivolja recept

Lyxig rödvinssås

Lyxig rödvinssås

Stek detta mörkbrunt i en kastrull med olivolja tillsammans med rosmarin. 2 msk olivolja. Hacka schalottenlök, chili och vitlök
Rödvinssås

Rödvinssås

2 msk olivolja. 3 schalottenlökar. 0,5 vitlök delad på mitten. 0,5 palsternacka. 3 kvistar timjan. 2 lagerblad
Rödvinssås - eller rödvinssky

Rödvinssås - eller rödvinssky

Servera skyn till en köttbit och vitlöksrostad potatis (vi mixade 2 vitlöksklyftor med ½ dl olivolja, vände drygt ett ½ kg små, halverade mandelpotatisar i olja och bakade dem 30-40 minuter i ugnen på 175 grader)
Rödvinssås med rostad lök

Rödvinssås med rostad lök

olivolja. Att göra en god rödvinssås är inte så svårt som det verkar. olivolja. Denna sås blir gudomlikt god och fyllig
Het rödvinssås

Het rödvinssås

Fräs dem i en tjockbottnad kastrull i olivoljan tills löken börjar mjukna och bli glansig. 1 msk olivolja. 1 msk olivolja
Rödvinssås sockerfri

Rödvinssås sockerfri

Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek mörkbrunt. Istället gjorde jag en rödvinssås utan socker och den blev faktiskt riktigt god
Rödvinssås på vegetariskt vis

Rödvinssås på vegetariskt vis

Låt rödvinet koka ner till ungefär hälften samtidigt som du sauterar löken i en först kall panna i lite olivolja
Rödvinssås

Rödvinssås

Olivolja. Jag har gjort rödvinssås på flera olika sätt och de flesta har väl blivit bra men ingen riktig fullträff
Ugnsstekt fläskytterfilé med potatisgratäng och rödvinssås

Ugnsstekt fläskytterfilé med potatisgratäng och rödvinssås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fläskytterfilé 600 gram fläskytterfilé 0,5 tsk salt 4 krm svartpeppar 1 msk olivolja 1 msk Mat
Lammstek på bog med roast potatoes och rödvinssås med karljohan

Lammstek på bog med roast potatoes och rödvinssås med karljohan

Och en rödvinssås med karljohansvamp samt ugnsbakade rotfrukter. Rödvinssås med karljohan, 2 portioner. 2 msk olivolja. lammbog, lammstek, rödvinssås med karljohan, roast potatoes, saftig stek 4 rosmarinkvistar 2 vitlöksklyftor, hela. 2 msk olivolja
Kyckling med råstekt potatis och rödvinssås

Kyckling med råstekt potatis och rödvinssås

Häll på olivolja, krydda med grillkrydda och timjan. Kyckling med råstekt potatis och rödvinssås. 2 portioner2 kycklingfilé5 potatisarGrillkryddaTimjanSaltSvartpeppar2 vitlöksklyftorLägg kycklingfilén i en form
Hjortstek, pumpapuré, smörfräst grönkål & rödvinssås

Hjortstek, pumpapuré, smörfräst grönkål & rödvinssås

olivolja och smör till stekning. Även den ger viss sötma och fyllighet, men använd aldrig socker eller balsamvinäger i en äkta rödvinssås – det blir vare sig bra eller är “rätt”, vitsen är att det starka reducerandet ska plocka fram alla smaker och erforderlig sötma
Ryggbiff med pommes och rödvinssås

Ryggbiff med pommes och rödvinssås

Salta, peppra och pensla lite olivolja över. Rödvinssås. olivolja. ca 2 kg ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl rött vin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
Lamm med chèvre-crème & rödvinssås

Lamm med chèvre-crème & rödvinssås

olivolja. Lamm med chèvre-crème och rödvinssås, det är riktig fredagsmat. Stek lammskivorna i olivolja ett par minuter på varje sida
Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kryddsmör 1 st Schalottenlök(ar) 0,5 msk olivolja 100 gram smör 0,5 kruka(or) fransk dragon 0,5 krm salt 0,5 krm svartpeppar 1 krm vitlökspulver Ugnsbakade körsbärstomater 200 gram körsbärstomater , på kvist 1 msk olivolja 0,5 tsk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen Rödvinsås 1 st röd lök , 1-2 1 klyfta(or) vitlök 25 gram smör 0,25 kruka(or) färsk timjan 1 st lagerblad 1 krm salt 1 krm svartpeppar, grovmalen 4 msk kalvfond 6 dl rödvin 1 dl vatten 1 tsk tomatpuré , el