Servera skyn till en köttbit och vitlöksrostad potatis (vi mixade 2 vitlöksklyftor med ½ dl olivolja, vände drygt ett ½ kg små, halverade mandelpotatisar i olja och bakade dem 30-40 minuter i ugnen på 175 grader)
olivolja. Tillagade oxfilé med hasselbackspotatis och till det en gudomlig rödvinssås. Strö även över en skvätt olivolja för en rundare smak på potatisen
Häll på olivolja, krydda med grillkrydda och timjan. Kyckling med råstekt potatis och rödvinssås. 2 portioner2 kycklingfilé5 potatisarGrillkryddaTimjanSaltSvartpeppar2 vitlöksklyftorLägg kycklingfilén i en form
olivolja och smör till stekning. Även den ger viss sötma och fyllighet, men använd aldrig socker eller balsamvinäger i en äkta rödvinssås – det blir vare sig bra eller är “rätt”, vitsen är att det starka reducerandet ska plocka fram alla smaker och erforderlig sötma
Salta, peppra och pensla lite olivolja över. Rödvinssås. olivolja. ca 2 kg ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl rött vin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
Olivolja. Lite ben, puts och diverse kött från lamm som inte kan användas annat än till fond hade lagts i den lilla barnkokarkitteln i gjutjärn och fräste nu i högan sky och skulle snart få utgöra huvudrollen i det som skulle bli rödvinssåsen