Vi kör väl en till "Eftersom allting blir godare med bacon" va. Blev så sugen på fisk när jag skrev gårdagens rödingsinlägg, så jag köpte ett par rödspättafiléer
4 900 g fast potatis Räksås 1 burk räkor i lake (à 360 g) 2 dl gräddfil 2 msk chilisås eller ketchup 1 tsk senap salt och peppar 1 gurka Rödspetta 2 dl vetemjöl 2 dl ströbröd 400 g rödspätta 2 ägg 3 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
När man är i Danmark får man ofta rödspettan riktigt knaperstekt. Det kan man naturligtvis göra direkt i en varm gjutjärnsstekpanna eller som jag under grillelementet i ugnen
rödspetta) och göra ett mellanslag så kommer det upp alternativ som kan inspirera. > 1. Gör matlagningen till en lite härligare stund istället för att stressat springa runt och svära i köket över att det måste lagas mat nu igen
Här kommer en bild på lite foodprep, till middag idag blir det ugnsbakad rödspetta med potatis och en kall youghurtsås gjord på turkisk youghurt, franska örter och citron
Plattfisk med svamp, palsternacka och rödvinssås, buljongkokt morot, serverat med örtpotatis med citronsmör och sallad800 g plattfisk, det du får tag på exempelvis fryst rödspetta går braSvamp, torkade trattkantareller 2 palsternackor1 hackad charlottenlök eller 1/2 gul lök, hackad1/2 dl vetemjölEtt par matskedar smör- Blötlägg trattkantarellerna i en halvtimme så att vattnet precis täcker dem- Sila av vattnet och spara- Skala och skär palsternackorna i smala stänger- Fräs trattisar med lök i smör tills vattnet gått bort och du får en liten yta, låt kallna- Lägg smeten mellan två filér och tryck ihop, vänd dem i mjöl- Lägg fisken på en bädd av palsternackor- Baka i ugn 170 grader till 45 grader i innertemperatur på 35 grader- Ta ut fiskarna, låt palsternackan stå kvar tills den är gyllenbrun- Stek snabbt i smör så att de får en ytaBuljongkokt morot4 små morötter1 bit rotselleri1 lökBladpersiljaTimjanLagerbladVitlöksklyftaRåsocker och salt- Skala morötterna och lägg dem i en kastrull med rotselleri, lök, timjan, lagerblad och vitlök
Kvällen spenderade vi på Mollbergs egna brasserie Café le fil du Rasoir där jag åt carpaccio, räksmörgås och jordbubbar med vaniljglass medans Daniel valde löjrom, rödspetta och tryfflar (ja det är extremt intressant för omvärlden att veta exakt vad vi stoppade i oss