God eftermiddagen denna mulna måndag. Hoppas ni har en bra dag hittills. Jag och ungarna har hållt oss inne hela dagen idag, det känns ruggigt och kallt ute tycker jag och blir inte alls sugen på att ta mig ut genom dörren något nämnvärt
Äntligen finns det MSC märkt rödspätta. Detta är en enkel klassiker med smak av Danmark. Börja med att vända filéerna i vetemjölet sen i äggen och sist i ströbrödet ( du kan behöva fylla på med mjöl och ströbröd)
I veckan kom J hem medrödspätta som han köpt till ett bra pris. Till den åt vi rätt och slätt kokt potatis och en hemgjord remouladsås inspirerad av ett recept hos Givetvis ändrade jag i receptet och minskade lite på majjon och bytte ut kapris mot röd paprika och så här blev min variant
500 g rödspättafilé. Tina fisken om den är fryst. Vispa ägg och salt. Blanda mjöl och curry på ett fat, vänd fiskfileérna först i äggblandningen sedan i mjölet
Rör ner den i majonnäsen tillsammans med curry, kapris och gräslök. Smaka av med salt och svartpeppar. Hetta upp en stor stekpanna och stek dem en i taget i rikligt med smör och rapsolja
Serverat med blomkålsmos och en mumsig danskremouladsås. Härlig lchf panerad rödspättamed en panering som är gjord på fibrex, fiberhusk, mandelmjöl samt sesamfrön